Bogorejo, Blora

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kecamatan Bogorejo
Kabupaten
Kabupaten Blora
Camat
---
Jembar
---
Penduduk
---
Desa/Kelurahan
---/---

Kecamatan Bogorejo iku salah siji kecamatan ing Kabupaten Blora, provinsi Jawa Tengah, Indonesia. Kecamatan Bogorejo kuwi kecamatan kang ono ing siseh wetan elor Kabupaten Blora, tepate siseh elor Kecamatan Jepon, kecamatan iki dadi perbatasan antaraning Jawa Tengah karo Jawa Timur, Kabupaten Rembang karo Kabupaten Blora.

Warga ing Kecamatan Bogorejo paling akeh mergawene tani. Nek wayah rendeng podo nandur pari, la nek wayah ketigo podo nandur macem-macem. Ono sing nandur jagung, lombok, tomet, semongko lan liyo-liyane. Tanduran semongko kuwi ing Kecamatan Bogorejo sing paling akeh ono ning Desa Karanganyar, lan Desa Karang. Ing Kecamatan Bogorejo ono desa sing paling cilik yoiku Desa Karanganyar. Para warga Karanganyar pikantuk pengairan saking bendungan Guo Landak, kuwi wae kudune nek wayah rendeng tapi nek wayah ketigo banyune ora ono banyune alias gareng.

Desa-Desa[sunting | besut sumber]

  1. Bogorejo
  2. Gandu
  3. Gayam
  4. Gembol
  5. Gombang
  6. Jeruk
  7. Jurangjero
  8. Karang
  9. Karanganyar
  10. Nglengkir
  11. Prantaan
  12. Sarirejo
  13. Sendangrejo
  14. Tempurejo

Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Cithakan:Kecamatan Bogorejo

[[Kategori:Bogorejo, Blora|