Kamulyan, Tambak, Banyumas

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

{{desa |peta = |jeneng =Kamulyan |propinsi =Jawa Tengah |dati2 =Kabupaten |jeneng dati2 =Banyumas |kecamatan =Tambak |jeneng pemimpin =- |luas =- |penduduk =- |kepadatan =- }kode pos =53196 Kamulyan kuwe desa nang kecamatan Tambak, Banyumas, Jawa Tengah, Indonesia. Desa Kemulyan kebagi ana rong grumbul,Grumbul Kemulyan Wetan karo Grumbul Kemulyan Kulon. Batas-batas Desa Kemulyan : sisi wetan desa purwodadi, sisi kulon desa gumelar lor dukuh pamrian, sisi kidul desa karangpetir karo karang pucung, sisi lor desa watuagung.sing unik,mbang wetan desa kamulyan batas desane,prapatan kali karo gili aspal kuwe misahna patang desa yakue purwadadi,pesantren,karangpucung,karo kamulyan.sing paling terkenal sate bebeke,paling akeh nang desa kamulyan merga warunge akeh sing nang lor gili alias nang desa kamulyan.kantor kecamatane ya nang desa kamulyan,pasare ya pada bae,usaha sing paling rame ya nang kono;merga nek wong wyuagung(gunung)kpenake nang lor gili mula rega lemah nang lor gili luwih larang timbang kidul gili.