Alian, Kebumen

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Jump to navigation Jump to search
Alian
—  Kecamatan  —
Negara  Indonesia
Propinsi Jawa Tengah
Kabupaten Kebumen
Pemerentahan
 - Jeneng Camat -
Wewengkon 57,75 km²
Jumlah pedunung 57.523 jiwa
Kepadhetan - jiwa/km²
Desa/kelurahan 16

Alian kuwe salah siji kecamatan nang Kabupaten Kebumen, Propinsi Jawa Tengah, Indonesia. Kecamatan Alian manggone nang sisi Lor-Wetan kota Kebumen. Luas wilayahe 57.750 km², lan jumlah penduduke 57.523 jiwa (lanang 29.124 jiwa, wadon 28.399 jiwa). Jarak Kecamatan Alian sekang Kota Kebumen yakuwe 11 km nglewati Sruni. Kecamatan Alian nduwe 16 desa, 75 RW, lan 258 RT.

Desa/kelurahan[sunting | besut sumber]

  1. Bojongsari
  2. Jatimulyo
  3. Kalijaya
  4. Kaliputih
  5. Kalirancang
  6. Kambangsari
  7. Karangkembang
  8. Karangtanjung
  9. Kemangguhan
  10. Krakal
  11. Sawangan
  12. Seliling
  13. Surotrunan
  14. Tanuharjo
  15. Tlogowulung
  16. Wonokromo

Pendidikan[sunting | besut sumber]

Nang Kecamatan Alian ana sekolah-seolah, yakuwe :

  1. SMPN 1 Alian, Krakal
  2. MTs Ma'arif Krakal
  3. MTs Kalijaya
  4. MTs Penajung