Kebumen, Kebumen

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kebumen
—  Kecamatan  —
Negara  Indonesia
Propinsi Jawa Tengah
Kabupaten Kebumen
Pemerentahan
 - Jeneng Camat -
Wewengkon 52,7 km²
52,7±0,1 Kilomèter pesagi, 4.204 Kilomèter pesagi 147.841 Jiwa (SP 2010)
Masalah skrip: Modhul "WikidataIB" ora ana. 1,620 jiwa/km²
Desa/kelurahan 24/5

Kebumen iku kota kecamatan sing uga ibukota Kabupaten Kebumen, Provinsi Jawa Tengah, Indonesia. Kecamatan iki dadi pusat Pemrintahan Kabupaten Kebumen tetapi jumlah penduduk kecamatan iki paling akeh keloro nang Kabupaten Kebumen bar Kota Karanganyar sing letake 22 Km sebelah barat Kota Kebumen

Geografis[sunting | besut sumber]

Sebelah Utara berbatasan karo Kecamatan Alian, nang sebelah selatan berbatasan karo Kecamatan Buluspesantren, nang sebelah ngulon berbatasan karo Kecamatan Pejagoan dan Kecamatan Klirong, lan nang alore berbatasan karo Kecamatan Kutowinangun lan Kecamatan Poncowarno.

Administratif[sunting | besut sumber]

Kecamatan Kebumen di bagi 24 desa lan 5 Kelurahan, yaiku:

Desa/kelurahan[sunting | besut sumber]