Buluspesantren, Kebumen

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Buluspesantren
—  Kecamatan  —
Negara  Indonesia
Propinsi Jawa Tengah
Kabupaten Kebumen
Pemerentahan
 - Jeneng Camat -
Wewengkon - km²
Masalah skrip: Modhul "WikidataIB" ora ana. - jiwa/km²
Desa/kelurahan 21

Buluspesantren kuwe salah siji kecamatan nang Kabupaten Kebumen, Propinsi Jawa Tengah, Indonesia. Kecamatan Buluspesantren kuwe manggone mulai seka segara kidul (sisih kidul), kecamatan Kutowinangun, kec. Ambal (sisih wetan), kec. Kutowinangun, kec. Kebumen (sisih lor) karo Kali Lukulo (bates kulon). Dadi, wilayah kecamatan Buluspesantren kuwe (khususe pinggir kidul) termasuk daerah pesisir.

Akeh-akehe, masyarakat kecamatan Buluspesantren kerjane tani, sing ngendi ambane lemah dadi mayoritas cakupan wilayah kecamatan kiye.

Desa/kelurahan[sunting | besut sumber]

  1. Ambalkumolo
  2. Ampih
  3. Arjowinangun
  4. Ayamputih
  5. Banjurmukadan
  6. Banjurpasar
  7. Bocor
  8. Brecong
  9. Buluspesantren
  10. Indrosari
  11. Jogopaten
  12. Kloposawit
  13. Maduretno
  14. Ranteringin
  15. Sangubanyu
  16. Setrojenar
  17. Sidomoro
  18. Tambakrejo
  19. Tanjungrejo
  20. Tanjungsari
  21. Waluyo

Cithakan:Bulupesantren, Kebumen