Kutowinangun, Kebumen

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kecamatan Kutowinangun
Kabupaten
Kabupaten Kebumen
Camat
---
Luas
---
Penduduk
---
Desa/Kelurahan
---/---

Prakata[sunting | besut sumber]

Kecamatan Kutowinangun kuwe salah siji kecamatan nang kabupaten Kebumen. Kutowinangun sisih wetan batesan karo kecamatan prembun, sisih lor kabupaten wonosobo, lan sisih kidul karo kecamatan ambal.

Nang kono kehidupane ramah lan asri. Adem tentrem loh jinawi. Akeh sawah-sawah. nek kowe mlaku-mlaku nang sawahe, dijamin atine bakal ayem.

Desa-Desa[sunting | besut sumber]

Kecamatan Kutowinangun kuwe ana 19 Desa cacahe, yaiku:

  1. Kuwarisan
  2. Kutowinangun
  3. Lundong
  4. Jlegiwinangun
  5. Karangsari
  6. Tanjugsari
  7. Mekarsari
  8. Lumbu
  9. Pejagatan
  10. Babadsari
  11. Triwarno
  12. Mrinen
  13. Korowelang
  14. Tanjung Meru
  15. Tunjung Seto
  16. Pesalakan
  17. Ungaran
  18. Kaliputih

lan desa ...


Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.