Kradenan, Sumpiuh, Banyumas

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Tegal, Purwokerto, Purbalingga, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Kradenan kue salah sijine kelurahan nang sumpiuh. Lurahe jenenge Nurul Bahiyah, S.H. Kradenan dibagi ana 2 Rw. Rw I, ana 7 RT. Rw II ana 6 RT. Akeh sekolahan nang kecamatan sumpiuh sing tempate nang kradenan, ana SMK Maarif, SMK YPE, SMA Diponegoro, SMP N1 sumpiuh, SMP Purnama, MTs Maarif, SD N1 karo SD N2. Ana SD siji karo SD loro Kradenan.Wargane seneng tetulung karo tanggane.