Pekuncen, Banyumas

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
(Dialihna sekang Kecamatan Pekuncen)
Jump to navigation Jump to search
Pekuncen
—  Kecamatan  —
Negara  Indonesia
Propinsi Jawa Tengah
Kabupaten Banyumas
Pemerentahan
 - Jeneng Camat Setya Rahendra
Wewengkon - km²
Jumlah pedunung -
Kepadhetan - jiwa/km²
Desa/kelurahan 16

Pekuncen kuwe salah siji kecamatan nang Kabupaten Banyumas, propinsi Jawa Tengah, Indonesia.

Kecamatan kiye ana nang sisi lor wilayah Kabupaten Banyumas, lan berbatasan langsung karo Kabupaten Brebes nang lor. Pekuncen kiye daerah subur sing nduweni curah hujan sing lumayan duwur, mulane daerah kiye teyeng dadi sentra pertanian sing handal. Lahan pertaniane ngasilna padi, palawija, kol, cabai, ketimun, lan buncis.

Desa/kelurahan[sunting | besut sumber]

  1. Banjaranyar
  2. Candinegara
  3. Cibangkong
  4. Cikawung
  5. Cikembulan
  6. Glempang
  7. Karangkemiri
  8. Karangklesem
  9. Krajan
  10. Kranggan
  11. Pasiraman Kidul
  12. Pasiraman Lor
  13. Pekuncen
  14. Petahunan
  15. Semedo
  16. Tumiyang