Daftar klub bal-balan nang Indonesia

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Nang ngisor kiye daftar klub bal-balan profesional sing kesebar nang 33 propinsi Indonesia

Klub Liga Super Indonesia (LSI)[sunting | besut sumber]

Tim Kota Stadion Kapasitas
Arema Indonesia Malang Kanjuruhan 30.000
Bontang FC Bontang Mulawarman 12.000
Deltras Sidoarjo Sidoarjo Gelora Delta 35.000
Pelita Jaya Karawang Singaperbangsa 12.000
Persela Lamongan Lamongan Surajaya 12.500
Persema Malang Malang Gajayana 30.000
Persib Bandung Bandung Si Jalak Harupat 40.000
Persiba Balikpapan Balikpapan Persiba 15.000
Persibo Bojonegoro Bojonegoro Stadion Letjen H. SoedirmanCithakan:Fn 15.000
Persija Jakarta Jakarta Gelora Bung Karno 88.083
Persijap Jepara Jepara Gelora Bumi Kartini 20.000
Persipura Jayapura Jayapura Mandala 30.000
Persisam Putra Samarinda Samarinda Segiri 48.000[1]
Persiwa Wamena Wamena Pendidikan 20.000
PSM Makassar Makassar Andi Mattalatta 30.000
PSPS Pekanbaru PekanbaruCithakan:Fn Stadion Kaharudin NasutionCithakan:Fn 28.000
Semen Padang Padang Agus Salim 28.000
Sriwijaya FC Palembang Gelora Sriwijaya 40.000

Klub Liga Primer Indonesia (LPI)[sunting | besut sumber]

Klub Kabupaten/Kota Stadion Kapasitas
Atjeh United Banda Aceh, Aceh Harapan Bangsa 40.000
Bali Devata Gianyar, Bali Ngurah Rai 25.000
Bandung FC Bandung, Jawa Barat Siliwangi 25.000
Batavia Union Jakarta Utara, DKI Jakarta Tugu 20.000
Bintang Medan Medan, Sumatera Utara Teladan 10.000
Bogor Raya Bogor, Jawa Barat Persikabo 25.000
Cendrawasih Papua Jayapura, Papua Mandala 30.000
Jakarta FC 1928 Jakarta Selatan, DKI Jakarta Lebak Bulus 12.500
Manado United Manado, Sulawesi Utara Klabat 10.000
Medan Chiefs Medan, Sumatera Utara Teladan 10.000
Minangkabau FC Padang, Sumatera Barat Haji Agus Salim 28.000
Persebaya 1927 Surabaya, Jawa Timur Gelora 10 November 30.000
Persema Malang, Jawa Timur Gajayana 30.000
Persibo Bojonegoro, Jawa Timur Letjen H. Soedirman 15.000
PSM Makassar, Sulawesi Selatan Mattoangin 30.000
Real Mataram Sleman, DIY Maguwoharjo 30.000
Semarang United Semarang, Jawa Tengah Jatidiri 25.000
Solo FC Surakarta, Jawa Tengah Manahan 35.000
Tangerang Wolves Tangerang, Banten Benteng 25.000

Klub Divisi Utama[sunting | besut sumber]

Klub Kabupaten/Kota Provinsi Jumlah
musim
Musim Catetan
Arema Malang Jawa Timur 12 1994–2003
2005–07
Arseto Solo Jawa Tengah 4 1994–98
Assyabaab SGS Surabaya Jawa Timur 2 1994–96
Sidoarjo 1 1996–97
Bandung Raya Bandung Jawa Barat 2 1994–95
1996–97
Mundur seuwise musim 1997–98
Mastrans Bandung Raya 1 1995–96
Barito Putra Banjarmasin Kalimantan Selatan 9 1994–2003
BPD Jawa Tengah Semarang Jawa Tengah 2 1994–96
Gelora Dewata Denpasar Bali 6,5 1994–2001
Gelora Putra Delta Sidoarjo Jawa Timur 1,5 2001–02
Delta Putra Sidoarjo 5 2003–07
Mataram Putra Yogyakarta DI Yogyakarta 1 1994–95
Mataram Indocement 2 1995–97
Indocement Cirebon Jawa Barat 1 1999–2000
Medan Jaya Medan Sumatera Utara 6 1994–2000
Mitra Surabaya Surabaya Jawa Timur 4 1994–98 Sekiye jenenge Mitra Kutai Kartanegara
Pelita Jaya Jakarta DKI Jakarta 2 1994–96 Sekiye jenenge Pelita Jaya FC
Pelita Jaya Mastrans 1 1996–97
Pelita Jakarta 1 1997–98
Pelita Bakrie 1 1998–99
Pelita Solo Solo Jawa Tengah 2 1999–2001
Pelita Krakatau Steel Cilegon Banten 4 2002–2005
Pelita Jaya Purwakarta Purwakarta Jawa Barat 1 2007
Persebaya Surabaya Jawa Timur 11 1994–2002
2004–2005
2007
PSCS Cilacap Jawa Tengah 2010-2011
Perseden Denpasar Bali 1 2003
Persedikab Kediri Jawa Timur 2 1996–97
2002
Persegi Gianyar Bali 1 2005
Mojokerto Jawa Timur 1 2006
Bali Persegi FC Gianyar Bali 1 2007
Persegres Gresik Jawa Timur 2 1994–96 Nggabung karo Petrokimia Putra, sekiye jenenge Gresik United
Persekabpas Pasuruan Jawa Timur 3 2005–07
Persela Lamongan Jawa Timur 4 2004–07
Persema Malang Jawa Timur 10,5 1994–2001
2002
2005–07
Malang United 0,5 2001
Perseman Manokwari Papua Barat 1 2007
Persib Bandung Jawa Barat 13 1994–2007
Persiba Balikpapan Kalimantan Timur 8 1994–99
2005–07
Persibom Bolaang Mongondow Sulawesi Utara 3 2005–07
Persija Jakarta DKI Jakarta 13 1994–2007
Persijap Jepara Jawa Tengah 4 2001
2005–07
Persijatim Jakarta Timur DKI Jakarta 5 1994–97
1999–2000
2002
Jakarta FC 1 2001
Persijatim Solo FC Solo Jawa Tengah 2 2003–2004
Sriwijaya FC Palembang Sumatera Selatan 3 2005–07
Persik Kediri Jawa Timur 5 2003–07
Persikab Bandung Jawa Barat 7 1995–2002
Persikabo Bogor Jawa Barat 4 1997–99
2001
2007
Persikota Tangerang Banten 10 1997–2007
Persiku Kudus Jawa Tengah 1 1994–95 Mundur seuwise musim 1994–95
Persipura Jayapura Papua 13 1994–2007
Persiraja Banda Aceh Aceh 8 1994–2001
2007
Persis Solo Jawa Tengah 1 2007
Persita Tangerang Banten 12 1994–99
2001–07
Persitara Jakarta Utara DKI Jakarta 2 2006–07
Persiter Ternate Maluku Utara 2 2006–07
Persiwa Wamena Papua 2 2006–07
Persma Manado Sulawesi Utara 7 1995–2001
2007
Persmin Minahasa Sulawesi Utara 3 2005–07
Petrokimia Putra Gresik Jawa Timur 10 1994–2003
2005
Gabung karo Persegres Gresik, sekiye jenenge Gresik United
PS Bengkulu Bengkulu Bengkulu 1 1994–95
PSB Bogor Jawa Barat 2 1996–98
PSBL Bandar Lampung Lampung 6 1996–2002
PSDS Deli Serdang Sumatera Utara 12 1994–2003
2005–07
Yogyakarta Yogyakarta Yogyakarta 6 1994–95
1997–2000
2006–07
PSIR Rembang Jawa Tengah 1 1994–95
PSIS Semarang Jawa Tengah 12 1994–2000
2002–07
PSM Makassar Sulawesi Selatan 13 1994–2007
PSMS Medan Sumatera Utara 12 1994–2002
2004–07
PSP Padang Sumatera Barat 5 1996–2001
PSPS Pekanbaru Riau 6 1999–2005
PSS Sleman DI Yogyakarta 7 2001–07
PSSB Bireuen Aceh 1 2007
Pupuk Kalimantan Timur Bontang Kalimantan Timur 13 1994–2007 Sekiye jenenge Bontang FC
Putra Samarinda Samarinda Kalimantan Timur 7 1994–2001 Gabung karo Persisam Samarinda, sekiye jenenge Persisam Putra Samarinda
PS Semen Padang Padang Sumatera Barat 13 1994–2007
Warna Agung Jakarta DKI Jakarta 1 1994–95

Klub Divisi Siji[sunting | besut sumber]

Klub Divisi Loro[sunting | besut sumber]

Klub Divisi Telu[sunting | besut sumber]

Zona Nangroe Aceh Darussalam

  • Grup A (Stadion Harapan Bangsa, Lhong Raya Banda Aceh): PS Simeulue, Persip Pase Aceh Utara, Lhokseumawe FC, Persati Kuala Simpang, PSAS Aceh Singkil
  • Grup B (Stadion Mini Lamreung, Krueng Barona Jaya, Aceh Besar): Persada Abdya Blang Pidie, PSKBS Kuta Binjai Aceh Timur, Aceh Putra Galatama (APG) Aceh Utara, Persijaya Aceh Jaya

Zona Bangka Belitung

  • Stadion Porkab, Koba, Bangka Tengah: PS Beltim Belitung Timur, PS Basel Bangka Selatan, PS Bateng Bangka Tengah, Persipas Pangkalpinang, Porkab Koba

Zona Lampung

  • Calon Peserta: Persilat Lampung Tengah, Gabsa fc lampung-tengah, Persilamtim Lampung Timur, Persikomet Metro, Persilas Lampung Selatan, PS Tanggamus, Persituba Tulangbawang, Persilab Lampung Barat, Perspan Panjang, Persilu Lampung Utara

Zona Banten

  • Calon Peserta: Serang Jaya, Persic Cilegon, Persitangsel Kota Tangerang Selatan, Cilegon Mandiri Kota Cilegon, Persira Rangkasbitung, Gajah Tunggal Tangerang, Panarub Tangerang

Zona DKI Jakarta

  • Calon Peserta: Urakan FC, Villa 2000

Zona Jawa Tengah

  • Persekabpur Purworejo, Persab Brebes, Persiharjo Sukoharjo, Persikama Magelang

Zona DI Yogyakarta

  • Calon Peserta: Persikup Kulonprogo, Persig Gunungkidul, Tunas Jogja, Gelora Handayani Gunungkidul

Zona Jawa Timur

  • Babak I
    • Grup A: Suryanaga Connection, Banyuwangi Putra, PSSS Situbondo, PSIL Lumajang
    • Grup B: Gresik Putra (Gestra), Persatu Tuban, Persem Mojokerto, Perssu Sumenep
    • Grup C: Triple S Kediri, Mitra Bola Utama Sidoarjo, Tulungagung Putra, Persemag Magetan
  • Babak II
    • Grup D (Stadion Lokajaya, Tuban): Banyuwangi Putra, Persatu Tuban, MBU Sidoarjo, Tulungagung Putra
    • Grup E (Stadion Semeru, Lumajang): PSIL Lumajang, PSSS Situbondo, Gresik Putra, Tripel S Kediri

Zona Bali

  • Persibu Buleleng, Perseden Denpasar

Zona Nusa Tenggara Barat

  • Lapangan Simpasai, Dompu: Persidom Dompu, Perselobar Lombok Barat, PSLT Lombok Tengah

Zona Kalimantan Selatan

  • Grup A (Lapangan Sepak Bola Datu Muning & Stadion mini Balipat, Rantau, Tapin): Persitam Tamban, Martapura FC, Gasib Barabai, Perseran Rantau, Peseam Amuntai
  • Grup B (Lapangan 7 Februari, Pagatan, Tanahbumbu): Persemar Martapura, Peseban Banjarmasin, Barabai FC, Persemas FC Pagatan

Zona Maluku

  • Calon Peserta: Ambon Putra, Persilaki Saumlaki, Pengcab PSSI Ambon, Virgin FC, Nusaina FC

Zona Papua

  • Grup A (Stadion Mandala, Jayapura): Persimap Mappi, Persikimo Yahukimo, Merauke Putra
  • Grup B (Stadion Mandala, Jayapura): Persindug Nduga, Persipuja Puncak Jaya, Persilani Lani Jaya

Referensi[sunting | besut sumber]

  1. Saud Rosadi. Stadion Segiri Siap 'Tampung' PSM. detikSport, 18 September 2010. Diakses pada 1 Oktober 2010.