Srowot, Kalibagor, Banyumas

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Srowot
—  Desa  —
Negara  Indonesia
Propinsi Jawa Tengah
Kabupaten Banyumas
Kecamatan Kalibagor
Kodepos 53191
Wewengkon - km²
Pedunung - jiwa
Kepadhetan - jiwa/km²

Srowot kuwe salah siji desa nang kecamatan Kalibagor, Banyumas, Jawa Tengah, Indonesia.[1]

Desa Srowot kiye nduwe dua SD Negeri, yakuwe SD Negeri 1 Srowot karo SD Negeri 2 Srowot. SMP uga ana, jenenge SMP Negeri 4 Kalibagor. Nang Srowot kuwe akeh kebon lan sawah. Tandurane uga macem-macem, sering panen, lan suasane silir,Arah mlebu maring Desa Srowot nek sekang jalan raya Banyumas yakue sedurunge jembatan Serayu persis menggok Kiri nek sekang arah Lor utawa arah sekang Sokaraja Mayoritas penghasilan warga Srowot ya kue dadi petani, Desa Srowot juga due Karya Batik salah sijine yakue sg terkenal Batik Motif Boled'

Referensi[sunting | besut sumber]