Desa Watulawang, Pejagoan, Kebumen

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Desa Watulawang
Kecamatan
Kecamatan Pejagoan
Kepala Desa
---
Luas
---
Penduduk
---
RT/RW
---/---

Prakata[sunting | besut sumber]

Desa Watulawang kuwe salah siji desa nang kecamatan Pejagoan, Kebumen.

Desa Watulawang manggone nang duwure desa Peniron. Saiki penduduk e sing akeh dadi wong tani, ngandalake uripe saka sawah lan ternak, utamane ternak sapi lan kambing.

Nang Desa Watulawang iku ono bukit sing diceluk Peranji, sing sering dikunjungi wong-wong saka desa liya, kanggo plesiran.

Watulawang akeh ditinggal karo generasi mudane, mergo podo pindah nang kota. Hal ini mergo Watulawang iku sempit, ora nganti siji per lima ne desa Peniron.

Penduduke kawit tahun 90an ora nambah terlalu akeh, mergo okeh sing podo pindah, terutama yo iku mau, generasi muda ne pindah, terus golek bojo nang kota utowo desa liyo, lan netap nang kono. Saiki penduduk e watulawang kiro-kiro 1000 jiwa, terdiri soko 200an kepala keluarga

Lurah e watulawang siki jeneng e Pak Warsono, putrane Almarhum Pak Carik Suwandi, sing ninggal e pas egin dadi Carik. Saiki carik e jenenge Pak Sawaun.

Pak Warsono kelebu perantauan, wis lunga suwe kawit tahun 90an, mbalik nang watulawang awal 2007, trus siki dadi lurah. Tapi dibanding lurah-lurah ndisik termasuk paling duwur pendidikan e, lan jarene penulis, paling luas wawasane. Saiki desa Watulawang wis mulai berbenah, terutama mbenahi keadaan pemerintahan e.

Nang Watulawang ana mesjid jenenge Miftahul Huda, sing nembe dibangun setahun iki. Sadurunge Mesjid Al-Huda sing dadi Mesjid Desa, dibongkar mergane ana sengketa tanah. Siki Mesjid Miftahul Huda lewih gede sekitar ping 5 ne Al-Huda, ning esih urung dadi. Nembe pasangan bata lan genteng, urung di lepa, lan urung diaci. Lante ne nembe dilepa, dadi nek sholat kudu nganggo alas tiker. Nggon wudu ne yo urung dadi.

Mesjid Miftahul Huda siki butuh banget bantuan seka wong-wong sing gelem bantu. Sementara kiye esih ngandalna bantuan e wong-wong perantauan seka Watulawang.

Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.

mBalik ming: Kecamatan Pejagoan