Kabupaten Cilacap

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Kabupaten Cilacap
Lambang Kabupaten Cilacap
Lambang Kabupaten Cilacap
Motto: Jala Bhumi Wijayakusuma Cakti


Sesanti: Bercahaya (Bersih, Elok, Rapi, Ceria, Hijau, Aman lan Jaya)

BMS1.JPG
Locator kabupaten cilacap.gif
Dina Dadi: 21 Maret 1856
Ibukota: Cilacap
Bupati: H. Probo Yulastoro, S.Sos, MM, MSi
Luas: 1.281,115 km²
Kecamatan: 24 Kecamatan, 282 Desa
Penduduk:
Kepadatan:
+/- 1.650.000
+/- 767,75 / km²
Suku: Suku Jawa.
Agama: Islam, Protestan, Katolik, Hindu karo Budha
Basa: Basa Banyumasan, Basa Sunda Basa Jawa karo Basa Indonesia
Kode Tilpun: (0282)
Situs web resmi: www.cilacapkab.go.id

Kabupaten Cilacap kuwe salah siji kabupaten nang Jawa Tengah sing enggone nang wilayah Pantai Kidul, kota Cilacap kuwe ibukota kabupatene, kota-kota liyane: Majenang, Karangpucung, Sidareja, Maos, Sampang, Kroya karo liya-liyane. Luas wilayah Kabupaten kiye ± 128.111,50 Ha utawa 1.281,115 Km², (termasuk Pulau Nusakambangan).

Geografis[sunting | sunting sumber]

Bates wilayah[sunting | sunting sumber]

Sisi kulon kuwe propinsi Jawa Barat, sisi lor Kabupaten Brebes karo Kabupaten Banyumas, sisi wetan Kabupaten Kebumen karo sisi kidul samudera Indonesia.

Basa[sunting | sunting sumber]

Basa sing dituturna penduduk Kabupaten Cilacap kuwe mayoritas basa Banyumasan, ningen ana wilayah-wilayah sing nuturna basa liya antarane: desa Bajing, kecamatan Kroya, ana sakelompok penduduk nang pedukuhan Gading kintholan, nganggone basa Jawa logat Yogya / Solo, ketone mbiyen-mbiyene leluhure sekang Yogja/Solo. Semono uga nang Kecamatan Karangpucung, Cimanggu, Majenang, Wanareja lan Dayeuhluhur, akeh penduduke sing ora bisa basa Banyumasan, apa maning basa Jawa wetanan. Nang wilayah perbatasan kuwe mau, penduduke akeh sing pedinan basa Sunda. Nek wong Cilacap biasane ngomonge nganggo basa Sunda reang.

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Jumlah kecamatan: 24, desa: 262, kelurahan: 15.

Ekonomi & Sosial[sunting | sunting sumber]

Wilayah kabupaten cilacap sudah terbuka untuk fasilitas koneksi internet dari berbagai ISP. Seperti QNAP Cilacap, Mentari dari Indokom Group, dan beberapa ISP lainnya.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]