Kaca Utama

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Sugeng teka nang Wikipedia,
ensiklopedia bebas sing teyeng disunting nang sapa baen.
Sekiye wis ana 13.050 artikel sing ditulis nganggo basa Banyumasan.
Agama
Agama
Budaya
Budaya
Geografi
Geografi
Matematika
Matematika
Astronomi
Astronomi
Indonesia
Indonesia
Banyumasan
Banyumasan
Seni
Seni
Tokoh
Tokoh
map-bms.wikipedia.org

Mangga manjing ...

Mangga nglengkapi Wikipédia Basa Banyumasan, sedulur kabéh olih nambah, ngobah, nyisipna mbuh tulisan utawa gambar, sing penting apa baén sing dimuat kuwe ora nyalaih aturan pemeréntah, agama, tata krama lan liya-liyané, artiné sing pantes-pantes utawa wajar tur cocok karo ketentuan Wikipedia. Mangga uga deleng halaman takon (FAQ) sing cokan dadi pitakonan, uga halaman bantuan (hélp) kanggo nggolét bantuan nyunting nang Wikipedia Banyumasan kiyé. Kanggo njajal mangga njajal nyunting nang Kothak Njajal! Isi Wikipedia kuwé debawah naungan Lisénsi Dokuméntasi Bébas GNU, dadi aturané bébas ning sing manut aturan umum karo bertanggungjawab. Deleng uga aturan-aturan Hak Cipta sing ngatur bab latar belakang hak cipta, sumber terbuka karo isi bébas.
Mangga kakang-kakang, mbekayu-mbekayu ...

Nulis/Ngisi artikel
Sugeng maca - Aturan - Hak Cipta - Nggawe halaman anyar - Nyunting kaca/halaman/artikel - Nerjemahna artikel - Panduan tata artikel - Tata basa/ejaan - Artikel sing dejaluk - Daftar artikel dasar/wajib

Bab Wikipedia
Wikipedia - Wikimedhia - Pengumuman - Dopokan/Warung kopi - Anggota - Pangurus - Milis - Kliping (Wikipedia nang Médhia Massa) - Mangga de-etung cacaeh suntingan Rika! - Sumbangan dana

Thomas Alva Edison

Thomas Alva Edison (lair 11 Februari 1847 – seda 18 Oktober 1931 dong umure 84 taun) kuwe penemu lan pengusaha sing ngembangna akeh peralatan penting. Thomas Alva Edison kiye penemu pertama sing nerapna prinsip produksi massal maring proses penemuan.

Thomas Alva Edison lair nang Milan, Ohio, Amerika Serikat tanggal 11 Februari 1847. Dong esih cilik nang Amerika Serikat, Edison mesti olih biji sing elek nang sekolaeh. Mulane Edison banjur metu sekang sekolah lan diajari nang ibune dhewek nang omah. Nang omah Edison cilik teyeng maca buku-buku ilmiah wong dewasa lan mulai gawe percobaan ilmiah dhewek. Dong umure 12 taun Thomas Alva Edison mulai kerja dodolan koran, buah-buahan lan kembang-gula nang sepur. (Selengkapé...)

Artikel pilihan sedurungé: Piala Donya Sepak Bola · Tsunami

{{{title}}}
  • "... bahwa mural tak terselesaikan seluas 200 m² di dinding Museum Sejarah Jakarta yang menggambarkan kehidupan di kota Batavia dari tahun 1880 hingga 1920 (foto) adalah karya Harijadi Sumodidjojo?"
  • "... bahwa nama Lentivirus, genus virus HIV, berasal dari kata Latin lenti yang berarti 'lambat' karena golongan virus tersebut memerlukan waktu inkubasi dalam hitungan bulanan atau tahunan untuk menyebabkan penyakit?"
  • "... bahwa menurut majalah Rolling Stone, Jim Morrison merupakan salah satu dari 100 penyanyi terbesar sepanjang masa?"
  • "... bahwa seseorang yang pekerjaannya membuat dan menyajikan kopi kepada pelanggan disebut barista yang berarti 'pelayan bar'?"
  • "... bahwa aktor film musikal Amerika Serikat Gene Kelly dianggap berjasa menjadikan tari balet diterima secara komersial oleh penonton film?"
[[Berkas:D.C. Buurman van Vreeden.png|80px||D.C. Buurman van Vreeden|alt=D.C. Buurman van Vreeden]]
D.C. Buurman van Vreeden

Wikipedia basa Banyumasan dimulai taun 2006 lan sekiye uwis nduweni 13.050 artikel. Wikipedia uga disediakna nganggo pirang-pirang basa nang donya, neng antarane yakuwe:

Wikipedia basa Banyumasan kiye disediakna gratisan nang Wikimedia Foundation, salah siji organisasi nirlaba, sing uga ngoperasikna pirang-pirang proyek multibasa liyane: