Kaca Utama

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Sugeng teka nang Wikipedia,
ensiklopedia bebas sing teyeng disunting nang sapa baen.
Sekiye wis ana 13.051 artikel sing ditulis nganggo basa Banyumasan.
Agama
Agama
Budaya
Budaya
Geografi
Geografi
Matematika
Matematika
Astronomi
Astronomi
Indonesia
Indonesia
Banyumasan
Banyumasan
Seni
Seni
Tokoh
Tokoh
map-bms.wikipedia.org

Mangga manjing ...

Mangga nglengkapi Wikipédia Basa Banyumasan, sedulur kabéh olih nambah, ngobah, nyisipna mbuh tulisan utawa gambar, sing penting apa baén sing dimuat kuwe ora nyalaih aturan pemeréntah, agama, tata krama lan liya-liyané, artiné sing pantes-pantes utawa wajar tur cocok karo ketentuan Wikipedia. Mangga uga deleng halaman takon (FAQ) sing cokan dadi pitakonan, uga halaman bantuan (hélp) kanggo nggolét bantuan nyunting nang Wikipedia Banyumasan kiyé. Kanggo njajal mangga njajal nyunting nang Kothak Njajal! Isi Wikipedia kuwé debawah naungan Lisénsi Dokuméntasi Bébas GNU, dadi aturané bébas ning sing manut aturan umum karo bertanggungjawab. Deleng uga aturan-aturan Hak Cipta sing ngatur bab latar belakang hak cipta, sumber terbuka karo isi bébas.
Mangga kakang-kakang, mbekayu-mbekayu ...

Nulis/Ngisi artikel
Sugeng maca - Aturan - Hak Cipta - Nggawe halaman anyar - Nyunting kaca/halaman/artikel - Nerjemahna artikel - Panduan tata artikel - Tata basa/ejaan - Artikel sing dejaluk - Daftar artikel dasar/wajib

Bab Wikipedia
Wikipedia - Wikimedhia - Pengumuman - Dopokan/Warung kopi - Anggota - Pangurus - Milis - Kliping (Wikipedia nang Médhia Massa) - Mangga de-etung cacaeh suntingan Rika! - Sumbangan dana

Thomas Alva Edison

Thomas Alva Edison (lair 11 Februari 1847 – seda 18 Oktober 1931 dong umure 84 taun) kuwe penemu lan pengusaha sing ngembangna akeh peralatan penting. Thomas Alva Edison kiye penemu pertama sing nerapna prinsip produksi massal maring proses penemuan.

Thomas Alva Edison lair nang Milan, Ohio, Amerika Serikat tanggal 11 Februari 1847. Dong esih cilik nang Amerika Serikat, Edison mesti olih biji sing elek nang sekolaeh. Mulane Edison banjur metu sekang sekolah lan diajari nang ibune dhewek nang omah. Nang omah Edison cilik teyeng maca buku-buku ilmiah wong dewasa lan mulai gawe percobaan ilmiah dhewek. Dong umure 12 taun Thomas Alva Edison mulai kerja dodolan koran, buah-buahan lan kembang-gula nang sepur. (Selengkapé...)

Artikel pilihan sedurungé: Piala Donya Sepak Bola · Tsunami

  • ...bahwa satu-satunya mamalia yang tidak bisa melompat adalah gajah?
  • ...bahwa bulan Februari tahun 1865 adalah satu-satunya bulan yang tercatat dalam sejarah yang tidak punya bulan purnama?
  • ...bahwa Vatikan adalah negara dengan angka kelahiran 0 (nol) satu-satunya di dunia karena penduduknya kebanyakan pendatang yang bertujuan untuk masalah kerohanian?
  • ...bahwa semua makhluk hidup adalah radioaktif? Radioaktivitas ini terjadi karena kandungan isotop karbon bernama C-14.

Wikipedia basa Banyumasan dimulai taun 2006 lan sekiye uwis nduweni 13.051 artikel. Wikipedia uga disediakna nganggo pirang-pirang basa nang donya, neng antarane yakuwe:

Wikipedia basa Banyumasan kiye disediakna gratisan nang Wikimedia Foundation, salah siji organisasi nirlaba, sing uga ngoperasikna pirang-pirang proyek multibasa liyane: