Wikipedia basa Inggris

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Favicon of Wikipedia English Wikipedia
Logo Wikipedia basa Inggris
Tampilan layar Kaca Utama Wikipedia basa Inggris dong tanggal 31 Januari 2009
Tampilan layar Kaca Utama Wikipedia basa Inggris.
URL http://en.wikipedia.org/
Tipe situs Proyek ensiklopedia internet
Diluncurna 15 Januari 2001

Wikipedia basa Inggris kuwe edisi basa Inggris sekang ensiklopedia bebas sing jenenge Wikipedia. Wikipedia basa Inggris didegna tanggal 15 Januari 2001 lan gutul artikel kaping-3.000.000 dong sasi Agustus 2009.[1] Wikipedia basa Inggris kuwe edisi Wikipedia sing pertama lan tetep dadi sing paling gedhe, sing jumlah artikele wis lewih sekang ping telune jumlah Wikipedia paling gedhe ke-2, yakuwe Wikipedia basa Jerman. Wiwit taun 2009, 22,3% sekang artikel nang kabeh Wikipedia asale sekang Wikipedia basa Inggris. [2]

Artikel Wikipedia basa Inggris ditulis bareng-bareng nang sukarelawan sadonya, lan meh kabeh artikele teyeng disunting nang sapa baen sing nduwe koneksi Internet. Popularitas Wikipedia terus munggah wiwit didegna,[3] sekiye Wikipedia wis dadi salah siji sekang sepuluh situs web sing paling akeh ditekani.[4]

Protes SOPA tanggal 18 Januari 2012[sunting | sunting sumber]

Kaca Wikipedia basa Inggris sing di-ireng-na 24 jam

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]