Amerika Serikat

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Amerika Serikat
United States of America
Lagu kebangsaanThe Star-Spangled Banner
Ibu kota Washington, D.C.
Kota terbesar New York City
Pemerintahan Republik federal
 -  Presiden Barack Obama
Kemerdekaan Sekang Inggris 
 -  Diproklamasikna 4 Juli 1776 
Mata uang Dolar Amerika Serikat ($) (USD)
Ranah Internet .us .gov .mil .edu
Washington DC

Amerika Serikat (nang basa Inggris: United States of America) yakuwe salah siji negara republik federal sing dumunung nang tengahe benua Amerika Utara. Negara kiye bebatesan karo Kanada lan Rusia nang sisi lore, lan karo Meksiko nang sisi kidule. Amerika Serikat secara administratif dibagi dadi 50 negara bagian (utawa state). Negara bagian Alaska anane nang sisi lor-wetan benua Amerika, ning lokasine misah karo negara bagian-negara bagian liya. Negara bagian Hawaii beda maning, kuwe arupa kapuloan sing anane adoh nang Samudra Pasifik.

Tembung America kuwe asale dijukut sekang arane Amerigo Vespucci, sawijine penjlajah sing asale sekang Italia.[1]

Rujukan[sunting | sunting sumber]