Kabupaten Kendal

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Kabupaten Kendal
Lambang Kendal.jpg
Lambang Kabupaten
Motto: --- (---)
Sesanti: --- (---)
Dina Dadi: ---
Ibukota: Kendal
Bupati: ---
Luas: --- km²
Kecamatan: --- Kecamatan
Penduduk:
Kepadatan:
+/- ---
+/- --- / km²
Suku: Suku Jawa lyy.
Agama: Islam, Protestan, Katolik, Hindu, Kong Hu Cu karo Budha
Basa: Basa Jawa karo Basa Indonesia
Kode Tilpun: (---)
Situs web resmi: Situs Resmi Pemkab Kendal
Situs Komunitas Masyarakat Kendal: Situs Masyarakat Kendal


Kabupaten Kendal kuwe salah siji kabupaten nang Jawa Tengah sing enggone nang wilayah wetan, kota Kendal kuwe ibukota kabupatene, kota-kota liyane : ---, ---, --- lly. Luas wilayah Kabupaten kiye ± --- km² Jumlah Penduduk: --- jiwa.

Geografis[sunting | sunting sumber]

Enggon Wilayah : --- bujur wetan karo --- lintang kidul.

Bates Wilayah : Sisi wetan batese karo kota semarang, sisi kidul batese karo kabupaten temanggung uga, sisi kulon batese karo kabupaten batang sisi lor batese karo laut.

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Jumlah kecamatan nang Kabupaten kiye ana 20 (rongpuluh):

  1. Kecamatan Kendal
  2. Kecamatan Brangsong
  3. Kecamatan Kaliwungu
  4. Kecamatan Kaliwungu Selatan
  5. Kecamatan Boja
  6. Kecamatan Limbangan
  7. Kecamatan Singorojo
  8. Kecamatan Patean
  9. Kecamatan Sukorejo
  10. Kecamatan Plantungan
  11. Kecamatan Pageruyung
  12. Kecamatan Weleri
  13. Kecamatan Ringinarum
  14. Kecamatan Rowosari
  15. Kecamatan Kangkung
  16. Kecamatan Gemuh
  17. Kecamatan Pegandon
  18. Kecamatan Cepiring
  19. Kecamatan Ngampel
  20. Kecamatan Patebon

Ekonomi & Sosial[sunting | sunting sumber]

Liyane[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]