Kabupaten Pati

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Kabupaten Pati
Lambang Pati.jpg
Lambang Kabupaten
Motto: Pati Bumi Mina Tani
Sesanti: --- (---)
Dina Dadi: ---
Ibukota: Pati
Bupati: H. Tasiman, SH.
Luas: 1.419,07 km²
Kecamatan: 21 Kecamatan
Penduduk:
Kepadatan:
+/- 1.189.000 jiwa (2003)
+/- 797 jiwa / km²
Suku: Suku Jawa lyy.
Agama: Islam, Protestan, Katolik, Hindu, Kong Hu Cu karo Budha
Basa: Basa Jawa karo Basa Indonesia
Kode Tilpun: (0295)
Situs web resmi: Situs Resmi Pemkab Pati
Masjid Pati (1900-1940)

Kabupaten Pati kuwe salah siji kabupaten nang Jawa Tengah sing enggone nang wilayah wetan, kota Pati kuwe ibukota kabupatene, kota-kota liyane : Juwana, Tayu, Gabus lan liya-liyae. Luas wilayah Kabupaten kiye ± 1.419,07 km² Jumlah Penduduk: 1.189.000 (2003) jiwa.

Geografis[sunting | sunting sumber]

Enggon Wilayah : 111° 02' 06, 96" bujur wetan karo 6° 44' 56, 80" lintang kidul.

Bates Wilayah : Sisi wetan batese karo Kabupaten Rembang, sisi kidul batese karo Kabupaten Grobogan, sisi kulon batese karo Kabupaten Kudus, sisi lor batese karo Segara Jawa.

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Jumlah kecamatan nang Kabupaten kiye ana 21 kecamatan:

Ekonomi & Sosial[sunting | sunting sumber]

Roto-roto wong pati iku nyambut gawe dadi petani lan pedagang akeh seng mrantau neng luar jawa lan luar negeri wong pati terkenal ulet lan sabar

Liyane[sunting | sunting sumber]

  • Panganan khas Kabuapten Pati yaiku Nasi Gandul
  • bothok
  • jangan kunci

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]