Ibukota

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Ibu kota (cokan dieja ibukota) kuwe kota utama nang sebuah wilayah adminstratif utawa negara sing didadekna pusat kegiatan pemerentahan. Kota sing didadekna ibukota ora mesthi kota sing paling gedhe nang daerah utawa negara kuwe. Seliyane dadi pusat pemerentahan (eksekutif), ibukota juga dadi markas parlemen (legislatif), kantor perwakilan-perwakilan negara asing kedutaan besar juga biasane kanggo kantor-kantor pusat perusahaan-perusahaan komersial.

Deleng juga[sunting | sunting sumber]

Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.