Hindu

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Weda, kitab agama Hindu.

Hindu utawa juga diarani Sanātana Dharma ("Kebenaran Abadi") karo Vaidika-Dharma ("Pengetahuan Kebenaran") ialah salah siji agama donya. Agama kiye ialah lanjutan sekang agama Weda (Brahmanisme) sing dadi kepercayaan bangsa Indo-Iran (Arya). Agama kiye muncul antara taun 3102 SM ngantek 1300 SM.



Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.