Kabupaten Temanggung

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Kabupaten Temanggung
Lambang Kabupaten Temanggung.jpg
Lambang Kabupaten Temanggung
Motto: Swadaya Bhumi Phala


Locator kabupaten temanggung.png
Peta lokasi Kabupaten Temanggung
Koordinat: -
Propinsi Jawa Tengah
Dina dadi {{{hari jadi}}}
Dasar hukum UU No. 13/1950
Tanggal -
Pemerentahan
 - Bupati Hasyim Afandi
 - {{{wakil kepala daerah}}} {{{nama wakil kepala daerah}}}
 - Ketua DPRD {{{nama ketua DPRD}}}
 - DAU Rp. 483.203.952.000,-[1]
Wewengkon 870,25 km2
Populasi
 - Total 696.000 jiwa (2003)
 - Kepadhetan 799,77 jiwa/km2
Demografi
 - Basa {{{bahasa}}}
 - Zona wektu {{{zona waktu}}}
 - Kode area telepon 0293
Pembagean administratif
 - Kecamatan 20
 - Kelurahan -
 - Situs web http://www.temanggungkab.go.id/

Kabupaten Temanggung, kuwe salah siji kabupaten nang Propinsi Jawa Tengah. Ibukotane yakuwe Temanggung. Kabupaten kiye jejeran karo Kabupaten Kendal nang sisi lor, Kabupaten Semarang nang wetan, Kabupaten Magelang nang kidul, lan Kabupaten Wonosobo nang kulon.

Geografis[sunting | sunting sumber]

Enggon Wilayah : 109"55' - 110"19' bujur wetan karo 7"4' - 7"24' lintang kidul.

Panggonan wisata[sunting | sunting sumber]

Ana akeh nggon wisata nang kabupaten Temanggung kaya wisata alam Jumprit sing ana nang Kecamatan Ngadirejo, Monumen Meteorit nang Desa Wonotirto Kecamatan Bulu, Curug Lawe nang kecamatan Jumo, wisata banyu Pikatan Waterpark lan kolam pancingane.

Kesehatan[sunting | sunting sumber]

Fasilitas kesehatan sing ana nang Kabupaten Temanggung :

Pendidikan[sunting | sunting sumber]

Nanh Kabupaten Temanggung durung ana universitas, ningen uwis ana Sekolah Tinggi lan Akademi, yakuwe:

  1. Sekolah Tinggi Agama Islam Nahdlatul Ulama Temanggung.
  2. Akademi Keperawatan Alkautsar Temanggung.

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]