Sistem koordinat geografi

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Peta Bumi sing nggambarake garis-garis lintang (horizontal) lan garis bujur (vertikal)

Sistem koordinat geografi digunaake kanggo nggambarake titik posisi ing permukaan Bumi sing sesuai karo koordinat garis lintang lan garis bujur.

Garis lintang yaiku garis vertikal sing nanda'ake sudut antara salahsiji titik karo garis katulistiwa. Titik ing sisi lor garis katulistiwa iku diarani Lintang lor, titik ing sisi kidul katulistiwa iku diarani Lintang kidul.

Garis bujur utawa sing horizontal iku nanda'ake sudut antara salahsiji titik karo titik nol ing Bumi. Titik nol iku ing Greenwich, London Britania Raya sing dianggep titik bujur 0 utawa 360° sing wis dadi aturan internasional. Titik ing sisi kulon bujur 0° diarani Bujur kulon sementara titik ing sisi wetan 0° diarani Bujur wetan.

Kabeh titik-tititk lokasi ing Bumi iku isa digambarake nganggo gabungan sistem pengukuran lintang lan bujur.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]