Kabupaten Kudus

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Kabupaten Kudus
Lambang Kabupaten Kudus.png
Lambang Kabupaten Kudus
Motto: Nagari Carta Bhakti, SEMARAK (Sehat, Elok, Maju, Aman, Rapi, Asri & Konstitusional)


Locator kabupaten kudus.png
Peta lokasi Kabupaten Kudus
Koordinat: 6°51′0″LS,110°36′0″BT-7°16′0″LS,110°50′0″BT
Propinsi Jawa Tengah
Dina dadi {{{hari jadi}}}
Dasar hukum UU No. 13/1950
Tanggal 23 SEPTEMBER
Pemerentahan
 - Bupati H. MUSTHOFA
 - Wakil Bupati H. BUDIONO
 - Ketua DPRD {{{nama ketua DPRD}}}
Wewengkon 425,17 km2
Populasi
 - Total 764.606 jiwa (2010)
 - Kepadhetan 1.798,35 jiwa/km2
Demografi
 - Basa {{{bahasa}}}
 - Zona wektu {{{zona waktu}}}
 - Kode area telepon 0291
Pembagean administratif
 - Kecamatan 9
 - Situs web http://www.kuduskab.go.id/

Kabupaten Kudus kuwe salah siji kabupaten nang Propinsi Jawa Tengah. Ibukotane yakuwe Kudus, sing ana nang jalur pantai utara (pantura) wetan Jawa Tengah, yakuwe nang antarane (Semarang-Surabaya),. 51 km nang wetane Kota Semarang. Kudus kuwe kota penghasil rokok kretek paling gedhe nang Jawa Tengah. Seliyane kuwe kudus uga dadi kota santri, kota kiye dadi pusat perkembangan agama islam dong abad pertengahan, nang kene ana 3 makam wali/ sunan, yakuwe Sunan Kudus , Sunan Muria lan Sunan Kedu.

Geografis[sunting | sunting sumber]

Lor Kabupaten Jepara
Kidul Kabupaten Grobogan lan Kabupaten Demak
Wetan Kabupaten Pati
Kulon Kabupaten Jepara


Industri[sunting | sunting sumber]

Perkembangan perekonomian nang Kudus ora teyeng ucul sekang pengaruh perindustrian. Ana pirang-pirang industri gedhe nang kene, antarane yakuwe PT. Djarum(Industri Rokok), Petra, PR. Sukun (Industri Rokok), PT. Nojorono, PT. Hartono Istana Teknologi (d/h Polytron - Industri Elektronik), PT. Pura Barutama (Industri Kertas & Percetakan), Kudos, lan ewonan perusahaan industri cilik lan menengah.

Pariwisata[sunting | sunting sumber]

Wisata religi lan budaya:

Wisata alam:

  • Air Terjun Monthel nang Colo kecamatan Dawe.
  • Puncak Songolikur (nang Rahtawu kecamatan Gebog) Puncake gunung Muria sing paling dhuwur.
  • Puncak-gunung Muria liyane sing sering di kunjungi, kaya Puncak Argojembangan lan Argowiloso. Lorone ana nang kecamatan Dawe.
  • Air Tiga Rasa (Rejenu) lan Makam Syeh Sadzili. Anane nang Japan kecamatan Dawe.
  • Pesanggrahan Colo (Graha Wisata Muria) (Colo) Kecamatan Dawe
  • Bumi Perkemahan Abiyoso nang Menawan kecamatan Gebog.
  • Bumi Perkemahan Kajar (Kajar kecamatan Dawe)
  • Water boom Mulia Kajar
  • Water Park "The Peak View" at Mountain View Residence GondangManis Bae Kudus


Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]