Sunan Kudus

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Sunan Kudus utawa Jaffar Shadiq kuwe salah siji Wali Sanga nang Pulau Jawa. Dheweke putra Sunan Ngundung lan Syarifah putrine Sunan Bonang.

Sunan Kudus kuwe ulama sing terkenal ora mung ulama bae, dheweke juga panglima perang sekang Kesultanan Demak. Tokoh-tokoh Wali Sanga liyane juga duwe peran gedhe mbangun Kerajaan Islam pertama nang Jawa kuwe.

Taun 1530, Sunan Kudus mbukak mesjid nang desa Kerjasan, Kudus Kulon. Pengaruhe Masjid Agung Kudus kiye gedhe banget kanggo dakwah Islam nang masyarakat Jawa.