Karangmoncol, Purbalingga

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Jump to navigation Jump to search
Karangmoncol
—  Kecamatan  —
Negara  Indonesia
Propinsi Jawa Tengah
Kabupaten Purbalingga
Pemerentahan
 - Jeneng Camat -
Wewengkon - km²
Jumlah pedunung -
Kepadhetan - jiwa/km²
Desa/kelurahan 11

Kecamatan Karangmoncol kuwe salah siji kecamatan nang Kabupaten Purbalingga, Propinsi Jawa Tengah, Indonesia. Letake nang sisih lor-wetan wilayah kabupaten Purbalingga. Batesan langsung karo kecamatan Rembang nang sisih wetane, kecamatan Bukateja nang sisih kidule, kecamatan Kertanegara ning sisih kulone, lan wilayah kabupaten Pekalongan nag sisih lore. Sekang kahanan tanahe kenagi dadi rong bagian yaiku bagian kidul sing akehe lemah asor (akehe nggo sawah pari) lan sisih lor sing kahanane dhuwur.

Desa/Kelurahan[sunting | besut sumber]

  1. Baleraksa
  2. Grantung
  3. Karangsari
  4. Kramat
  5. Pekiringan
  6. Pepedan
  7. Rajawana
  8. Sirau
  9. Tajug
  10. Tamansari
  11. Tunjungmuli

Wilayah kecamatan Karangmoncol kelewatan kali-kali yaiku kali Karang, kali Bodas, kali Gintung karo kali Podhol.

Panganan Khas[sunting | besut sumber]

Penganan khas Kecamatan Karangmocol

Petilasan Wali[sunting | besut sumber]

Nang Kecamatan kiye ana 3 (telu) Petilasan wali sing mbiyen melu mbantu nyebaraken agama Islam nang Jawa dening para Wali Songo. Ketelu petilasan kue petilasane:

Ketelu petilasan kiye sering kanggo ziarah. Jarene pitutur wong kuna, merga ana petilasan kue ketelu desa kuwe ora olih nanggap sing jenenge wayang kulit, soale nek ditanggap bisa gawe banjir bandhang.