Purbalingga, Purbalingga

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Tegal, Purwokerto, Purbalingga, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Purbalingga
—  Kecamatan  —
Negara  Indonesia
Propinsi Jawa Tengah
Kabupaten Purbalingga
Pemerentahan
 - Jeneng Camat -
Wewengkon - km²
Jumlah pedunung -
Kepadhetan - jiwa/km²
Desa/kelurahan 2 / 11

Purbalingga kuwe salah siji kecamatan sing uga dadi pusat pemerentahan (ibu kota)-ne Kabupaten Purbalingga, Propinsi Jawa Tengah, Indonesia. Kecamatan kiye sering diarani kota nang wong-wong ndesa pinggiran (ndesa-ndesa nang njaba kecamatan Purbalingga) merga ana alun-alune. Alun-alune apik banget, merga apike, alun-alun Purbalingga sering banget nggo dolan wong-wong sekang njaba kabupaten Purbalingga, contone sekang Purwokerto, Cilacap, Banyumas lan Banjarnegara, apamaning saben malem minggu, akeh banget sing dolan ngono, mbuh andon pacaran, andon mangan, utawa mung andon njagong thok. Lan angger apit esuk, wong purbalingga pada mangkat ngepit lan mlayu-mlayu.

Desa[sunting | besut sumber]

  1. Jatisaba
  2. Toyareja

Kelurahan[sunting | besut sumber]

  1. Bancar
  2. Bojong
  3. Kandang Gampang
  4. Kedung Menjangan
  5. Kembaran Kulon
  6. Penambongan
  7. Purbalingga Kidul
  8. Purbalingga Kulon
  9. Purbalingga Lor
  10. Purbalingga Wetan
  11. Wirasana

Panganan Purbalingga[sunting | besut sumber]

  • Condol iku panganan asal purbalingga. Digawe karo boled sing dikeprak nganti garing lan bisa nggo dipangang sing dijenengi condol.
  • Lanting iku jajanan sing atos banget angger dipangan, digawe karo boled bahan utamane trus digawe tepung.