Januari

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Tegal, Purwokerto, Purbalingga, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti


Januari (Inggris: January) kuwe sasi pertama taun nang Kalender Gregorius. Tembung kiye asale sekang Basa Belanda, Januari sing dijikot sekang basa Latin Janus, yakuwe dewa lawang.

Sasi kiye duwe 31 dina.

Dina pertama sasi kiye, 1 Januari disebut Dina Taun Anyar, lan dadi dina pengetan nang akeh negara.


Cithakan:Wektu-stub