Dina

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Prakata[sunting | besut sumber]

Dina kuwe salah siji unit utawa ukuran wektu. Sedina kuwe suwene 24 jam utawa 1.440 menit utawa 86.400 detik.

Nang pemahaman Jawa akeh werna-werna dina kuwe sing keton sekang peninggalan-peninggalan jaman kuna kaya prasasti. Ana telu jenis dina:

Saptawara[sunting | besut sumber]

Saptawara kuwe pengerten dina sing umum/lumrah dienggo, cacaeh ana pitung (7-sapta) dina:

Pancawara[sunting | besut sumber]

Pancawara kuwe umum diarani dina pasaran utawa Peken, cacaeh ana lima(5):

Sadwara[sunting | besut sumber]

Sadwara kuwe cacaeh ana enem dina. Ahli arkeologi nduga anggwe sadwara kuwe asli sekang Jawa. Siki Sadwara wis ora dienggo maning. Nang Bali, etungan dina kiye esih dienggo.


Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.

Wikipedia
Artikel kiye kuwe artikel dhasar sing kudhu dipundarbèni kabeh basa.