Maret

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Tegal, Purwokerto, Purbalingga, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31  

Maret kuwe sasi ketelu nang Kalender Gregorian. Tembung kiye dijikot sekang basa Belanda "Maart" sing asale sekang basa Latin "Mars" sing dipercaya dadi dewa perang Romawi. Mars uga diabadikna dadi jeneng sawijining planet nang Tata Surya.

Maune, Maret kuwe sasi sing pertama nang Kalender Romawi. Ningen, dong taun 45 SM, Julius Caesar nambahna sasi Januari lan Februari nang ngarepe. Sasi kiye duwe 31 hari.

Cithakan:Wektu-stub