Purwanegara, Banjarnegara

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Purwanegara
—  Kecamatan  —
Negara  Indonesia
Propinsi Jawa Tengah
Kabupaten Banjarnegara
Pemerentahan
 - Jeneng Camat Sukirman
Wewengkon - km²
Masalah skrip: Modhul "WikidataIB" ora ana. - jiwa/km²
Desa/kelurahan 13

Purwanegara atawa Purwonegoro kuwe salah siji kecamatan nang Kabupaten Banjarnegara, Propinsi Jawa Tengah, Indonesia.

Desa/kelurahan[sunting | besut sumber]

  1. Danaraja
  2. Gumiwang
  3. Kaliajir
  4. Kalipelus
  5. Kalitengah
  6. Karanganyar
  7. Kutawuluh
  8. Merden
  9. Mertasari
  10. Parakan
  11. Petir
  12. Pucungbedug
  13. Purwonegoro

Potensi[sunting | besut sumber]

Purwanegara nduwe aset perdagangan yakuwe pasar iwak sing paling gedhe se-Jawa Tengah, sing diresmikna tanggal 18 Mei 2004 nang gubernur Jawa Tengah Mardiyanto[1]. Pasar iwak kuwe manggone nang sisi kulon pasar tradisional Purwanegara lan SMAN 1 Purwanegara sing tau olih gelar sekolah sehat tingkat propinsi nganti ping pindho berturut-turut.

referensi[sunting | besut sumber]

  1. Suara merdeka 18 Mei 2004, Gubernur resmikna pasar iwak

Cithakan:Purwanegara, Banjarnegara