Wanadadi, Banjarnegara

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Wanadadi
—  Kecamatan  —
Kecamatan wanadadi

Peta lokasi Kecamatan Wanadadi
Negara  Indonesia
Propinsi Jawa Tengah
Kabupaten Banjarnegara
Pemerentahan
 - Jeneng Camat -
Wewengkon - km²
Masalah skrip: Modhul "WikidataIB" ora ana. - jiwa/km²
Desa/kelurahan 11

Wanadadi kuwe salah siji kecamatan nang Kabupaten Banjarnegara, Propinsi Jawa Tengah, Indonesia. Kecamatan Wanadadi diapit 2 kali gedhe yakuwe Kali Pekacangan lan Kali Serayulan ana nang pinggiran Bendungan Sudirman. Ibu kota kecamatan ana nang Desa Wanadadi. Sebagian wilayah kecamatan Wanadadi kena penggususuran kanggo areal waduk Sudirman. Seora-orane ana loro desa sing kena penggusuran yakuwe desa Wanakarsa lan Desa Siboja. Desa Wanakarsa ngalami penggusuran meh separo lewih wilayahe, nek desa Siboja kabeh wilayahe tergenang banyu.

Penyanyi Ebiet G. Ade asale sekang daerah kiye[1].

Desa/kelurahan[sunting | besut sumber]

  1. Gumingsir
  2. Kandangwangi
  3. Karangjambe
  4. Karangkemiri
  5. Kasalib
  6. Lemahjaya
  7. Linggasari
  8. Medayu
  9. Tapen
  10. Wanadadi
  11. Wanakarsa

Referensi[sunting | besut sumber]

  1. situs resmi Ebiet G. Ade

Cithakan:Wanadadi, Banjarnegara