Wanayasa, Banjarnegara

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Wanayasa
—  Kecamatan  —
Negara  Indonesia
Propinsi Jawa Tengah
Kabupaten Banjarnegara
Pemerentahan
 - Jeneng Camat -
Wewengkon - km²
Masalah skrip: Modhul "WikidataIB" ora ana. - jiwa/km²
Desa/kelurahan 17

Kecamatan Wanayasa kuwe salah siji kecamatan nang kabupaten Banjarnegara. Panggonane nang sekitar sikil gunung Ragajombangan, gunung sing wes ora aktif sisih paling lor Kabupaten Banjarnegara. Kecamatan Wanayasa iki ana nang sekitar keduwuran 2.000 meter senduwure laut. Mulane pegawean sedina-dina wargane yaiku tani sayuran. Kubis, Kentang, Tomat, lan sayur-sayuran liane dadi sayuran sing akeh ditandur dening warga Wanayasa.

Nang Wanayasa uga ana padusan anget sing diarani Kalianget. Panggonane sekitar 500 meter arah kulone kantor kecamatan Wanayasa. Samben isuk lan sore padusan iki reme dikunjungi warga. Padusan iki ana kandungan welirange dadi bisa dinggo nambani macem-macem penyakit kulit. Seliane kalianget uga ana curug Sipawon sing duwure sekitar 20 meter. Curug Sipawon banyune bening, gedhe, panggonane nang sisih wetan Wanayasa tepate nang dusun Gondangan,desa wanaraja.

Desa/kelurahan[sunting | besut sumber]

  1. Balun
  2. Bantar
  3. Dawuhan
  4. Jatilawang
  5. Karangtengah
  6. Kasimpar
  7. Kubang
  8. Legoksayem
  9. Pagergunung
  10. Pandansari
  11. Penanggungan
  12. Pesantren
  13. Susukan
  14. Suwidak
  15. Tempuran
  16. Wanaraja
  17. Wanayasa