Balongan, Indramayu

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Balongan
—  Kecamatan  —
Negara  Indonesia
Propinsi Jawa Barat
Kabupaten Indramayu
Pemerentahan
 - Jeneng Camat -
Wewengkon - km²
Jumlah pedunung -
Kepadhetan - jiwa/km²
Desa/kelurahan 10 desa

Balongan kuwe salah siji kecamatan nang Kabupaten Indramayu, Propinsi Jawa Barat, Indonesia.[1] Nang daerah kiye ana kilang minyak Balongan sing ngasilna lenga lumayan akeh.

Bates wilayah[sunting | besut sumber]

Lor Laut Jawa
Kidul Kecamatan Sliyeg
Wetan Kecamatan Juntinyuat
Kulon Kecamatan Indramayu

Desa[sunting | besut sumber]

Kecamatan Balongan dibagi dadi 10 desa yakuwe:[2]

  1. Balongan
  2. Gelarmendala
  3. Rawadalem
  4. Sukareja
  5. Sukaurip
  6. Tegalsembadra
  7. Sudimampir Lor
  8. Sudimampir
  9. Tegalurung
  10. Majakerta

Referensi[sunting | besut sumber]

Cithakan:Balongan, Indramayu