Naraguna:StefanusRA/kaca utama

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sugeng teka nang Wikipedia,
ensiklopedia bebas sing teyeng disunting nang sapa baen.
Sekiye wis ana 13.452 artikel sing ditulis nganggo basa Banyumasan.
Agama
Agama
Budaya
Budaya
Geografi
Geografi
Matematika
Matematika
Astronomi
Astronomi
Indonesia
Indonesia
Banyumasan
Banyumasan
Seni
Seni
Tokoh
Tokoh
Mesjid Agung Purbalingga

Mesjid Agung Purbalingga digawe taun 1853 M utawa 1269 H nang ulama setempat sing jenenge KH Abdullah Ibrahim. Pas agi direnovasi taun 2002, mesjid iki digawe karo perpaduan antara arsitektur Jawa lan Wetan Tengah. Lan dideleng sedela kaya kemutan maring mesjid sing ana nang Madinah.

Pembangunan dilakokna nang duwur lemah luase 5.500 meter persegi. Siki mesjid iku ngalami renovasi nganti lima wektu. Nang taun 1918, 1960, 1970, 1980-1985 lan terakhir nang taun 2002-2004. Dana sing dialokasikna nang rehab taun 2002 nganti 2 miliar rupiah. (Selengkape...)

Artikel pilihan sedurungé: Piala Donya Sepak Bola · Tsunami · Thomas Alva Edison

  • Whitney Houston, penyanyi dan aktris asal Amerika Serikat meninggal dunia pada usia 48 tahun.
  • Mohammed Waheed Hassan diambil sumpahnya sebagai Presiden Maladewa setelah Mohamed Nasheed mundur dari jabatannya.
  • HIM Damsyik, penari dan aktor Indonesia, meninggal dunia pada usia 82 tahun.
  • Lebih dari 70 orang tewas dalam kerusuhan pada pertandingan sepak bola di Port Said, Mesir.
  • Ade Namnung, pelawak Indonesia, meninggal dunia pada usia 34 tahun. Cithakan:Sumber Cithakan:Sumber
  • Departemen Kehakiman Amerika Serikat menutup situs berbagi berkas Megaupload karena melakukan pelanggaran hak cipta.
  • Wikipedia:Gambar pilihan/52 2021

    Wikipedia basa Banyumasan dimolai nang taun 2006 lan sekiye wis nduwe 13.452 artikel. Wikipedia uga disediakna nang werna-werna basa nang donya, beberapa yang terbesar adalah sebagai berikut:

    Wikipedia basa Banyumasan disediakna gratis nang Wikimedia Foundation, sawijining organisasi nirlaba, sing uga ngoperasikna proyek multibasa liyané: