Mesjid Agung Purbalingga

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Mesjid Agung Darussalam Purbalingga
Masjid agung purbalingga.jpg

Mesjid Agung Purbalingga

Letake Purbalingga, Jawa Tengah
Afiliasi agamane Islam
Deskripsi arsitektur
Jenis arsitekture Mesjid
Spesifikasi
Kapasitas 12000

Mesjid Agung Purbalingga kuwe mesjid sing ana nang Purbalingga Jawa Tengah. Mesjid kiye diresmina nang Gubernur Jawa Tengah karo dipugar nang Bupati Purbalingga, Drs. Triyono Budi Sasongko, MSi. Karo arsitektur sing ngadopsi Masjid Nabawi nang Madinah karo daya tampunge ngasi 2500 wong.

Deskripsi[sunting | besut sumber]

Mesjid kiye ana nang kawasan tengah kota Purbalingga tepate nang ngarep Alun Alun. Alamate nang Dalan Jambu Karang No 1 Purbalingga .

Bangunan mesjid sing dadi kebanggan masyarakate Purbalingga kiye duwe ciri khas sing nonjol. Gaya arsitekture mesjid kuwe maen namung uga megah. Saat renovasi taun 2002, mesjid kiye digawe karo perpaduan antara arsitektur Jawa karo Timur Tengah. Karo dideleng sedela kaya kemutan maring mesjid sing ana nang Madinah. Mesjid kiye duwe payon sing bentuk limas bersusun telu sing warna ijo karo uga duwe kubah warna putih nang ngarepe. Nang pipire mesjid duwe saka sing duwur kaya mesjid Nabawi.

Mesjid Agung Darussalam dibangun taun 1853 M utawa 1269 H nang ulama setempat sing jenenge KH Abdullah Ibrahim. Pembangunan dilakokna nang duwur lemah luase 5.500 meter persegi. Siki mesjid kuwe ngalami renovasi nganti limang wates. Nang taun 1918, 1960, 1970, 1980-1985 karo sing terakhir nang taun 2002-2004. Dana sing dialokasikna nang rehab taun 2002 nganti 2 miliar rupiah.

Gambar-gambare[sunting | besut sumber]

Referensi[sunting | besut sumber]

  • ^ Tempate Ibadah nang Purbalingga, Jawa Tengah
  • ^ Masjid Agung Purbalingga nyeluk Imam Tarawih

Pranala luar[sunting | besut sumber]