Piala Donya Sepak Bola

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Prakata[sunting | Owah sumber]

Piala Donya Fifa

Piala Dunia kuwe pertandingan sing paling penting nang olahraga sepak bola, penyelenggarane ialah Fédération Internationale de Football Association. Pertandingan babak final Piala Dunia kuwe dadi tontonan sing paling dienteni akeh wong, malah ngelewihi pertandingan-pertandingan nang Olimpiade. Babak final turnamen kiye dianakna saben patang taun sepisan ning rangkeyan penyelenggaraane, termasuk pertandingan kualifikasine kuwe butuh wektu kira-kira rong taun. Ana 160 tim lewih sing tarung nang turnamen kualifikasi regional, kuwe kanggo olih jatah melu babak final. Siki ana 32 tim nasional sing melu pertandingan final Piala Donya sepak bola (ganu taun 1998 ana 24 tim). 32 tim nasional kuwe kompetisine butuh wektu sekitar 4 minggu nang negara wis ditunjuk dadi tuan omah. Sing dadi tuan omah bisa lewih sekang siji negara sing tetanggan.

Final Piala Dunia seteruse dianakna nang negara Jerman taun 2006.

Sejarah[sunting | Owah sumber]

Kejuaraan Piala Donya FIFA[sunting | Owah sumber]

Peringkat Juara[sunting | Owah sumber]

Penghargaan-Penghargaan[sunting | Owah sumber]

Sepatu Emas adidas[sunting | Owah sumber]

Bola Emas adidas[sunting | Owah sumber]

Penghargaan Yashin[sunting | Owah sumber]

FIFA Fair Play Award[sunting | Owah sumber]

Tim Paling Menghibur[sunting | Owah sumber]

Pencetak Gol[sunting | Owah sumber]

Pranala Jaba[sunting | Owah sumber]

Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.