Olimpiade

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Prakata[sunting | besut sumber]

Olimpiade kuwe kegiatan pesta olahraga internasional sing dianakna 4 taun sepisan.

Sejarah[sunting | besut sumber]

Awale olimpiade mung dianakna nang Yunani jaman kuna, bar kuwe olimpiade dibangkitkan maning dening salah siji bangsawan Perancis, Pierre de Coubertin dong akhir abad 19.

Pesta olahraga Olimpiade kuwe ana 2:


Wiki letter w.svg

Artikel kiye esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.