Olimpiade

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Prakata[sunting | sunting sumber]

Olimpiade kuwe kegiatan pesta olahraga internasional sing dianakna 4 taun sepisan.

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Awale olimpiade mung dianakna nang Yunani jaman kuna, bar kuwe olimpiade dibangkitkan maning dening salah siji bangsawan Perancis, Pierre de Coubertin dong akhir abad 19.

Pesta olahraga Olimpiade kuwe ana 2:


Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.