Basa Jawa Banyumas

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
(Dialihna sekang Basa Jawa Banyumasan)
Jump to navigation Jump to search

Basa Jawa Banyumas yaiku Basa Jawa sing dinggo neng masyarakat [[[Barlingmascakep]] (Banjarnegara,Purbalingga,Banyumas, Cilacap, lan Kebumen), Tegal, Cirebon, Banten Lor (Serang).

Basa Jawa Banyumasan neng Indonesia luwih dikenal dadi Dhialek Ngapak utawa Basa Jawa sing dituturna nganggo logat seru.

Miturut penelitian salah sinineng Dosen Lingustik neng Kampus Ilmu Budaya Unsoed, Basa Jawa Banyumasan luwih cedhak hubungane karo basa Sansekerta. Contone Mrili (mengalir) nang Basa Banyumas dadi Mili.


Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.