Dialek Banyumas

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Kabupaten Banjarnegara | Kabupaten Purbalingga | Kabupaten Kebumen | Kabupaten Cilacap | Kabupaten Banyumas

Logo Kabupaten Banjarnegara --- Logo Kabupaten Purbalingga --- Logo Kabupaten Kebumen --- Logo Kabupaten Cilacap --- Logo Kabupaten Banyumas


Dialek Banyumas kuwe salah siji dialek nang basa Banyumasan sing dituturna sedulur kula nang kabupaten Banjarnegara, kabupaten Kebumen, kabupaten Purbalingga, kabupaten Cilacap karo kabupaten Banyumas.

Nang kabupaten Cilacap sisih kulon sing batesan karo Jawa Barat, dialek kiye wis campur aduk karo basa Sunda. Nek nang kabupaten Kebumen karo kabupaten Banjarnegara sisih wetan sing batesan karo kabupaten Purworejo karo kabupaten Wonosobo wis kecampur karo basa Jawa wetanan.

Bedane dialek Banyumas karo dialek Tegalan jane sepetil banget, kosa katane umume pada baen, logate be ora beda banget.

Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.


Basa Banyumasan