Singapura

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Singapura (Basa Inggris: Republic of Singapore; Tionghoa Sederhana: 新加坡共和国; Pinyin: Xīnjīapō Gònghéguó; Basa Tamil: சிங்கப்பூர் குடியரசு, Cingkappūr Kudiyarasu) kuwe salah siji Negara Kota nang donya. Singapura anane nang wilayah Asia Tenggara tegese nang ujung Semenanjung Malaysia, bebatesan karo Johor (Malaysia) uga Kepulauan Riau (Indonesia).

Sejarah[sunting | besut sumber]

Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.