Filipina

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Tegal, Purwokerto, Purbalingga, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Bendera Filipina
Coat of arms of the Philippines.svg

Filipina (cokan diarani Filipin utawa Pilipina) kuwe salah siji negara nang wilayah Asia Tenggara, nang sisi lor Indonesia karo Malaysia. Padha karo Indonesia, Filipina kiye uga salah siji negara kepulauan. Negara kiye duwe 7.107 Pulau.

Filipina cokan dianggep perwakilan budaya barat nang Asia Tenggara.

Sejarah[sunting | besut sumber]

Wiki letter w.svg

Artikel kiye esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.