Brunei

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Brunei Darussalam kuwe negara cilik sing makmur pisan, anane nang sisi lor Pulau Borneo/Kalimantan, berbatesan karo Malaysia. Brunei kuwe ana 2 bagian sing kepisah sebagain daratan Malaysia.

Jeneng Borneo kuwe asale sekang jeneng negara kiye merga jaman gemiyen banget negeri kiye berkuasa banget nang pulau Kalimantan kiye.

Sejarah[sunting | besut sumber]

Wiki letter w.svg

Artikel kiye esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.