Mewek, Kalimanah, Purbalingga

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
(Dialihna sekang Kelurahan Mewek, Kalimanah)
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Kelurahan Mewek salah siji kelurahan neng Kecamatan Kalimanah, termasuke wis mandan maju dibandingaken karo desa-desa utawa kelurahan sing ana neng Kecamatan Kalimanah, Kelurahan Mewek wis semanger meh dadi kota.


Geografis[sunting | besut sumber]

Kelurahan Mewek termasuk neng ujung wetan Kecamatan Kalimanah, bates sisih kidul kuwe Desa Toyareka, Kecamatan Kemangkon, sisih kulon Desa Grecol karo Kelurahan Karangmanyar, sisih lor Kelurahan Penambongan, sisih wetan Kelurahan Bojong.

Kelurahan Mewek uga dadi jalur transportasi antar kabupaten, jalur bis sekang Purwokerto sing maring Banjarnegara, Wonosobo karo Semarang.


Ekonomi[sunting | besut sumber]

Nang kene kiye sing bakalan dadi kawasan industri nang Kabupaten Purbalingga, ora kepriwe-priwe soale wis akeh pabrik sing dibangun neng kene, pabrik kayu baen ana 2, ana pabrik wig sing bose sekang Korea, ana pabrik limun.Lumayan bar dibangun pabrik rambut palsu bisa nyerap tenaga kerja akeh, sing biasane wong wadon pada nganggur utawa mung petan nggoleti tuma, siki wis bisa olih gawean, semeding-semending bisa mbantu ekonomi keluarga, ya bisa dinggo mangan karo bayaran sekolah bocah.