Menyang kontèn

Daftar Gubernur Jawa Barat

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Ridwan Kamil, Gubernur Jawa Barat saat ini.

Kaca kiyé isiné daftar Gubernur propinsi Jawa Barat.

Gubernur Sekang Nganti Prd. Ket. Wakil Gubernur
1 Mas Sutardjo Kertohadikusumo 18 Agustus 1945 Desember 1945 1
2 Datuk Djamin Desember 1945 1946 2
3 Murdjani 1946 1947 3
4 R. Mas Sewaka 1947 1948 4
5 Ukar Bratakusumah 1948 1950 5
(4) R. Mas Sewaka 1 September 1950 9 Mei 1951 6 [1]
6 Sanusi Hardjadinata 1951 1956 7
7 Ipik Gandamana 1956 1960
8 Mashudi 1960 1965 9 A. Astrawinata
E. Dahjar Sudiwijaya
R. A. Nashuhi
1965 1970 10
9 Solihin G.P. 1970 1975 11
10 Aang Kunaefi 1975 1980 12
1980 1985 12 Aboeng Koesman
Soehoed Warnaen
11 Yogie Suardi Memet 1985 1993 13 Karna Suwanda
Suryatna Subrata
12 R. Nuriana 1993 1998 14 Ukman Sutaryan
M. A. Sampurna
1998 2003 15 Dedem Ruchlia
Husein Jachjasaputra
Soedharma T.M.
13 Danny Setiawan 13 Juni 2003 13 Juni 2008 16 [2][3][4] Nu'man Abdul Hakim
14 Ahmad Heryawan 13 Juni 2008 13 Juni 2013 17
(2008)
[5][6][7] Dede Yusuf
13 Juni 2013 13 Juni 2018 18
(2013)
[8][9][10] Deddy Mizwar
Iwa Karniwa
(Pelaksana Harian)
13 Juni 2018 18 Juni 2018 [11]
Mochamad Iriawan
(Penjabat)
18 Juni 2018 5 September 2018 [12]
15 Ridwan Kamil 5 September 2018 Petahana 19
(2018)
[13] Uu Ruzhanul Ulum


Referensi[sunting | besut sumber]

  1. "Keppres No. 177 tahun 1951 tentang Perberhentian Kepala Daerah Jawa Barat". Sekretariat Kabinet RI. 10 September 1951. http://sipuu.setkab.go.id/PUUdoc/9087/Keppres1771951.pdf. 
  2. ORS, , "Dani Setiawan-Nu`man Abdul, Gubernur dan Wagub Jabar", 22 Mei 2003.
  3. Ridho, Poernomo Gontha, "Honda Resmikan Pabrik Transmisi Otomatis", 25 September 2003.
  4. Ade Afriandi, Mochamad, "[_Konten_-Mochamad_Ade_Afriandi.pdf Thesis UGM: Konformitas Kebijakan Pemerintah Kota Bandung Terhadap Karakteristik Sp Asial Pedagang Kaki Lima]", 4 September 2003.
  5. Januar, TB Ardi, "Inilah Janji Hade Saat Kampanye", 13 Juni 2024.
  6. "Hade Resmi Jadi Gubernur dan Wagub Jabar Terpilih", 22 April 2008.
  7. A15, , "Heryawan Terpilih sebagai Gubernur Jawa Barat", 23 April 2008.
  8. Kuswandi, Rio, "Heryawan Resmi Dilantik sebagai Gubernur Jabar", 13 Juni 2024.
  9. Pemkot Depok, , "Ahmad Heryawan dan Deddy Mizwar Resmi Dilantik Sebagai Gubernur dan Wakil Gubernur Jawa Barat", 13 Juni 2024.
  10. TYA, , "Ahmad Heryawan-Deddy Mizwar Resmi Jadi Gubernur dan Wagub Jabar", 13 Juni 2024.
  11. Bebey, Aksara, "Tugas Aher selesai, Iwa Karniwa jadi Plh Gubernur Jawa Barat", 11 Juni 2024.
  12. "M Iriawan Resmi Jadi Pj Gubernur Jabar | Republika Online".
  13. Bebey, Aksara, "Ridwan Kamil jadi gubernur Jabar besok, Oded pimpin Kota Bandung | merdeka.com".