Daftar Gubernur Jawa Barat

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ridwan Kamil, Gubernur Jawa Barat saat ini.

Kaca kiyé isiné daftar Gubernur propinsi Jawa Barat.

Gubernur Sekang Nganti Prd. Ket. Wakil Gubernur
1 Gubernur Jawa Barat Sutardjo Kertohadikusumo.jpg Mas Sutardjo Kertohadikusumo
18 Agustus 1945
Desember 1945
1
2 Mr. datuk djamin 1945-1946.jpg Datuk Djamin
Desember 1945
1946
2
3 Dr-Moerdjani.jpg Murdjani
1946
1947
3
4 Mr. mas sewaka 1947-1948, 1950-1952.jpg R. Mas Sewaka
1947
1948
4
5 Ukar Bratakusumah
1948
1950
5
(4) Mr. mas sewaka 1947-1948, 1950-1952.jpg R. Mas Sewaka
1 September 1950
9 Mei 1951
6
[1]
6 Gubernur Jawa Barat Sanusi Hardjadinata.jpg Sanusi Hardjadinata
1951
1956
7
7 Gubernur Jawa Barat Ipik Gandamana.jpg Ipik Gandamana
1956
1960
8 Gubernur Jawa Barat Mashudi.jpg Mashudi
1960
1965
9
A. Astrawinata
E. Dahjar Sudiwijaya
R. A. Nashuhi
1965
1970
10
9 Gubernur Jawa Barat Solihin GP.jpg Solihin G.P.
1970
1975
11
10 Aang Kunaefi.jpg Aang Kunaefi
1975
1980
12
1980
1985
12
Aboeng Koesman
Soehoed Warnaen
11 Yogi Suardi Memet.jpg Yogie Suardi Memet
1985
1993
13
Karna Suwanda
Suryatna Subrata
12 Governor of West Java R. Nuriana.jpg R. Nuriana
1993
1998
14
Ukman Sutaryan
M. A. Sampurna
1998
2003
15
Dedem Ruchlia
Husein Jachjasaputra
Soedharma T.M.
13 Governor of West Java Danny Setiawan.jpg Danny Setiawan
13 Juni 2003
13 Juni 2008
16
[2][3][4]
Nu'man Abdul Hakim
14 Ahmad Heryawan.jpg Ahmad Heryawan
13 Juni 2008
13 Juni 2013
17
(2008)
[5][6][7]
Dede Yusuf
13 Juni 2013
13 Juni 2018
18
(2013)
[8][9][10]
Deddy Mizwar
Iwa Karniwa
(Pelaksana Harian)
13 Juni 2018
18 Juni 2018
[11]
Acting Governor of West Java Moch. Irawan.png Mochamad Iriawan
(Penjabat)
18 Juni 2018
5 September 2018
[12]
15
Ridwan Kamil, Gubernur Jawa Barat.png Ridwan Kamil
5 September 2018
Petahana
19
(2018)
[13]
Uu Ruzhanul Ulum


Referensi[sunting | besut sumber]

  1. "Keppres No. 177 tahun 1951 tentang Perberhentian Kepala Daerah Jawa Barat". Sekretariat Kabinet RI. 10 September 1951. http://sipuu.setkab.go.id/PUUdoc/9087/Keppres1771951.pdf. 
  2. ORS, , "Dani Setiawan-Nu`man Abdul, Gubernur dan Wagub Jabar", 22 Mei 2003.
  3. Ridho, Poernomo Gontha, "Honda Resmikan Pabrik Transmisi Otomatis", 25 September 2003.
  4. Ade Afriandi, Mochamad, "[_Konten_-Mochamad_Ade_Afriandi.pdf Thesis UGM: Konformitas Kebijakan Pemerintah Kota Bandung Terhadap Karakteristik Sp Asial Pedagang Kaki Lima]", 4 September 2003.
  5. Januar, TB Ardi, "Inilah Janji Hade Saat Kampanye", 13 Juni 2019.
  6. "Hade Resmi Jadi Gubernur dan Wagub Jabar Terpilih", 22 April 2008.
  7. A15, , "Heryawan Terpilih sebagai Gubernur Jawa Barat", 23 April 2008.
  8. Kuswandi, Rio, "Heryawan Resmi Dilantik sebagai Gubernur Jabar", 13 Juni 2019.
  9. Pemkot Depok, , "Ahmad Heryawan dan Deddy Mizwar Resmi Dilantik Sebagai Gubernur dan Wakil Gubernur Jawa Barat", 13 Juni 2019.
  10. TYA, , "Ahmad Heryawan-Deddy Mizwar Resmi Jadi Gubernur dan Wagub Jabar", 13 Juni 2019.
  11. Bebey, Aksara, "Tugas Aher selesai, Iwa Karniwa jadi Plh Gubernur Jawa Barat", 11 Juni 2019.
  12. "M Iriawan Resmi Jadi Pj Gubernur Jabar | Republika Online".
  13. Bebey, Aksara, "Ridwan Kamil jadi gubernur Jabar besok, Oded pimpin Kota Bandung | merdeka.com".