Daftar Gubernur Sulawesi Selatan

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Jump to navigation Jump to search

Kaca kiye isine daftar gubernur propinsi Sulawesi Selatan, Indonesia. Nganti taun 1964 jenenge esih "Sulawesi Selatan lan Tenggara".


No. Jeneng Sekag Nganti Prd. Ket. Wakil
1
A.A. Rivai
13 Desember 1960
17 November 1966
1
[1][2][3]
Tidak Ada
2
Achmad Lamo
17 November 1966
19 Januari 1978
2
[4]
[5][6]
3
Andi Oddang
19 Januari 1978
19 Januari 1983
3
[7][8]
4 Ahmad Amiruddin
19 Januari 1983
19 Januari 1988
4
[9]
19 Januari 1988
19 Januari 1993
5
5
Zainal Basri Palaguna
19 Januari 1993
19 Januari 1998
6
19 Januari 1988
19 Januari 2003
7
6
Bupati Enrekang Amin Syam.jpg Amin Syam
19 Januari 2003
19 Januari 2008
8
(2003)
[10]
Syahrul Yasin Limpo
Tanribali Lamo
(Penjabat)
19 Januari 2008
8 April 2008
[11]
7
Syahrul Yasin Limpo 2013.jpg Syahrul Yasin Limpo
8 April 2008
8 April 2013
9
(2008)
Agus Arifin Nu'mang
8 April 2013
8 April 2018
10
(2013)
[12]
Pj. Gubernur Sulsel Sumarsono.jpg Soni Sumarsono
(Penjabat)
9 April 2018
5 September 2018
[13]
8
Nurdin Abdullah, Gubernur Sulsel.jpg Nurdin Abdullah
5 September 2018
sekiye
11
(2018)
Sudirman Sulaiman


Referensi[sunting | besut sumber]

  1. Partisipasi rakjat dalam usaha pembelaan negara. Pusat Perlawanan dan Keamanan Rakyat. Masalah: wektu ora absah. hlm. 161. 
  2. Dinuth, Alex (3 Desember 1993). Salinan dokumen terpilih sekitar pemberontakan G.30S/PKI. Lembaga Pertahanan Nasional. hlm. 285. 
  3. "Keppres No. 244 tahun 1966". Sekretaris Kabinet Republik Indonesia. 17 November 1966. http://sipuu.setkab.go.id/PUUdoc/15071/kp2441966.pdf. 
  4. Achmad Lamo dan 11 Desember — Ekspres, Band 4, Ausgaben 125-139. PT Aksi Press. Masalah: wektu ora absah. 
  5. Apa & siapa sejumlah orang Indonesia. Grafiti Pers. Masalah: wektu ora absah. hlm. 319. 
  6. Amal, Ichlasul (3 Desember 1981). Regional and Central Government in Indonesian Politics: West Sumatra and South Sulawesi, 1949-1979. Gadjah Mada University Press. hlm. 163, 175, 212. ISBN 9789794202395. 
  7. Putri, Iin Nurfahraeni Dewi, "Begini Kata JK Soal Andi Oddang", 11 Februari 2015.
  8. Onggang, Alif We (3 Desember 1998). Tentang sejumlah orang Sulawesi Selatan. Yamami. hlm. 206. 
  9. Mappong, Suriani, "Mantan Gubernur Sulsel Ahmad Amiruddin tutup usia", 22 Maret 2014.
  10. Muannas, , "Amin Syam Terpilih Menjadi Gubernur Sulawesi Selatan", 22 Desember 2002.
  11. Mayasanto, Ade, "Mayjen Tanri Bali Lamo Penjabat Gubernur Sulsel?", 18 Januari 2008.
  12. Fadil, Iqbal, "Gubernur Sulsel Syahrul Yasin dilantik untuk masa jabatan kedua", 8 April 2008.
  13. Srf; Na (9 April 2018). "Syahrul Sertijab Gubernur ke Soni Sumarsono". Dinas Komunikasi, Informatika, Statistik dan Persandian Provinsi Sulawesi Selatan. https://sulselprov.go.id/post/syahrul-sertijab-gubernur-ke-soni-sumarsono.