Daptar Gubernur Aceh

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
(Dialihna sekang Daftar Gubernur Aceh)
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Kaca kiye isiné daftar Gubernur Aceh.

# Foto Jeneng Sekang Nganti Periode Catatan Wakil
1 T. Nyak Arief, Residen Aceh.jpg Teuku Nyak Arif 3 October 1945 1946 1
2 Teuku Daud Syah 1946 1947 2
3 Tgk. Moch. Daoed Beureueh, Gubernur Aceh.jpg Teungku Daud Beureu'eh 1947 1950 3
1950 1951 4
4 BM Danubroto, Coordinator Resident of Aceh.jpg B. M. Danubroto
(Koordinator Residen)
1951 1953 5
5 Tgk. Soelaiman Daoed.jpg Teuku Sulaiman Daud
(Koordinator Pemerintah)
Mei 1953 September 1953 6  
Abdul Wahab, Acting Residen Atjeh.jpg Abdul Wahab 1953 1954  
6 Abdul Razak, Residen Atjeh.jpg Abdul Razak 1954 1956 7  
7 Ali Hasyimi, Gubernur Atjeh.jpg Ali Hasjmy 1957 1959 8
1959 1964 9
8 Bridjen Nyak Adam Kamil, Gubernur KDH Istimewa Aceh.jpg Nyak Adam Kamil 10 April 1964 30 August 1966 10  
9 Hasby Wahidy, PD Gubernur KDH Istimewa Aceh.jpg Hasby Wahidi 30 August 1967 15 May 1968 11 [1]
10 A. Muzakkir Walad, Gubernur Aceh.jpg Abdullah Muzakir Walad 15 May 1968 27 June 1973 12  
27 June 1973 27 August 1978 13
11 Majid Ibrahim, Gubenur KDH Istimewah Aceh.jpg Abdul Madjid Ibrahim 27 August 1978 15 March 1981 14  
Eddy Sabara, Pj Gubernur Aceh.jpg Eddy Sabara 15 March 1981 27 August 1981
12 Hadi Thayeb, Governor of Aceh.jpg Hadi Thayeb 27 August 1981 27 August 1986 15  
13 Ibrahim Hasan, Gubernur Aceh.jpg Ibrahim Hassan 27 August 1986 25 May 1993 16 [2]
14 Syamsuddin Mahmud, Gubernur Istimewah Aceh.jpg Syamsudin Mahmud 26 Mei 1993 26 Mei 1998 17 Zainuddin AG
26 May 1998 21 June 2000 18 [3][4][5]
Ramli Ridwan, Pj. Gubernur KDH Istimewah Aceh.jpg Ramli Ridwan
(Penjabat)
21 Juni 2000 25 November 2000
15 Abdullah Puteh, Gubernur NAD.jpg Abdullah Puteh 25 November 2000 19 Juli 2004 19 [6][7] Azwar Abubakar
Azwar Abubakar as Acting Governor of NAD.jpg Azwar Abubakar
(Penjabat)
19 Juli 2004 30 Desember 2005
Gubernur Mustafa Abubakar.jpg Mustafa Abubakar
(Pelaksana Tugas Harian)
30 Desember 2005 8 Februari 2007
16 Irwandi Yusuf, Periode I.jpg Irwandi Yusuf 8 February 2007 8 February 2012 20 Muhammad Nazar
Tarmizi abdul karim.JPG Tarmizi Abdul Karim
(Penjabat)
8 Februari 2012 25 Juni 2012  
17 Gubernur Zaini Abdulla.jpg Zaini Abdullah 25 Juni 2012 25 Juni 2017 21 [8] Muzakkir Manaf
Pj. Gubernur Papua Soedarmo.jpg Soedarmo
(Acting)
28 Oktober 2016 11 Februari 2017 [9]
Dermawan, Sekda Prov. Aceh.png Dermawan
(Pelaksana harian)
25 Juni 2017 5 Juli 2017
(16) Irwandi Yusuf 2017.JPG Irwandi Yusuf 5 Juli 2017 5 Juli 2018 22 [10] Nova Iriansyah
Wakil Gubernur Nova Iriansyah.jpg Nova Iriansyah
(Pelaksana Tugas)
5 Juli 2018 Sekiye [11]

Keterangan[sunting | besut sumber]

Referensi[sunting | besut sumber]