Daptar Gubernur Aceh

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
(Dialihna sekang Daftar Gubernur Aceh)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kaca kiye isiné daftar Gubernur Aceh.

# Foto Jeneng Sekang Nganti Periode Catatan Wakil
1
T. Nyak Arief, Residen Aceh.jpg Teuku Nyak Arif
3 October 1945
1946
1
2
Teuku Daud Syah
1946
1947
2
3
Tgk. Moch. Daoed Beureueh, Gubernur Aceh.jpg Teungku Daud Beureu'eh
1947
1950
3
1950
1951
4
4
BM Danubroto, Coordinator Resident of Aceh.jpg B. M. Danubroto
(Koordinator Residen)
1951
1953
5
5
Tgk. Soelaiman Daoed.jpg Teuku Sulaiman Daud
(Koordinator Pemerintah)
Mei 1953
September 1953
6
 
Abdul Wahab, Acting Residen Atjeh.jpg Abdul Wahab
1953
1954
 
6
Abdul Razak, Residen Atjeh.jpg Abdul Razak
1954
1956
7
 
7
Ali Hasyimi, Gubernur Atjeh.jpg Ali Hasjmy
1957
1959
8
1959
1964
9
8
Bridjen Nyak Adam Kamil, Gubernur KDH Istimewa Aceh.jpg Nyak Adam Kamil
10 April 1964
30 August 1966
10
 
9
Hasby Wahidy, PD Gubernur KDH Istimewa Aceh.jpg Hasby Wahidi
30 August 1967
15 May 1968
11
[1]
10
A. Muzakkir Walad, Gubernur Aceh.jpg Abdullah Muzakir Walad
15 May 1968
27 June 1973
12
 
27 June 1973
27 August 1978
13
11
Majid Ibrahim, Gubenur KDH Istimewah Aceh.jpg Abdul Madjid Ibrahim
27 August 1978
15 March 1981
14
 
Eddy Sabara, Pj Gubernur Aceh.jpg Eddy Sabara
15 March 1981
27 August 1981
12
Hadi Thayeb, Governor of Aceh.jpg Hadi Thayeb
27 August 1981
27 August 1986
15
 
13
Ibrahim Hasan, Gubernur Aceh.jpg Ibrahim Hassan
27 August 1986
25 May 1993
16
[2]
14
Syamsuddin Mahmud, Gubernur Istimewah Aceh.jpg Syamsudin Mahmud
26 Mei 1993
26 Mei 1998
17
Zainuddin AG
26 May 1998
21 June 2000
18
[3][4][5]
Ramli Ridwan, Pj. Gubernur KDH Istimewah Aceh.jpg Ramli Ridwan
(Penjabat)
21 Juni 2000
25 November 2000
15
Abdullah Puteh, Gubernur NAD.jpg Abdullah Puteh
25 November 2000
19 Juli 2004
19
[6][7]
Azwar Abubakar
Azwar Abubakar as Acting Governor of NAD.jpg Azwar Abubakar
(Penjabat)
19 Juli 2004
30 Desember 2005
Gubernur Mustafa Abubakar.jpg Mustafa Abubakar
(Pelaksana Tugas Harian)
30 Desember 2005
8 Februari 2007
16
Irwandi Yusuf, Periode I.jpg Irwandi Yusuf
8 February 2007
8 February 2012
20
Muhammad Nazar
Tarmizi abdul karim.JPG Tarmizi Abdul Karim
(Penjabat)
8 Februari 2012
25 Juni 2012
 
17
Gubernur Zaini Abdulla.jpg Zaini Abdullah
25 Juni 2012
25 Juni 2017
21
[8]
Muzakkir Manaf
Pj. Gubernur Papua Soedarmo.jpg Soedarmo
(Acting)
28 Oktober 2016
11 Februari 2017
[9]
Dermawan, Sekda Prov. Aceh.png Dermawan
(Pelaksana harian)
25 Juni 2017
5 Juli 2017
(16)
Irwandi Yusuf 2017.JPG Irwandi Yusuf
5 Juli 2017
5 Juli 2018
22
[10]
Nova Iriansyah
Wakil Gubernur Nova Iriansyah.jpg Nova Iriansyah
(Pelaksana Tugas)
5 Juli 2018
Sekiye
[11]

Keterangan[sunting | besut sumber]

Referensi[sunting | besut sumber]