Daftar gubernur Sumatera Utara

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kaca kiye isiné daftar gubernur propinsi Sumatera Utara :

No Gubernur Sekang Nganti Masa Ket. Wakil Gubernur
1
Sutan Mohammad Amin Nasution
(1904–1993)
18 Juni 1948
1 Desember 1948
1
Tidak Ada
2
Ferdinand Lumban Tobing
(1899–1962)
1 Desember 1948
Desember 1949
2
Sarimin Reksodiharjo
14 Agustus 1950
25 Januari 1951
3
Abdul Hakim
(1905–1961)
25 Januari 1951
23 Oktober 1953
3
(1)
Sutan Mohammad Amin Nasution
(1904–1993)
23 Oktober 1953
12 Maret 1956
4
4
Radjiman Nasution
18 Maret 1956
1 April 1960
5
5
Raja Djundjungan Lubis]
1 April 1960
5 April 1963
6
6
Eny Karim
8 April 1963
15 Juli 1963
7
7
Ulung Sitepu
15 Juli 1963
16 November 1965
8
8
PR. Telaumbanua
(1919–1987)
16 November 1965
31 Maret 1967
9
9
Marah Halim Harahap
(1921–2015)
31 Maret 1967
12 Juni 1978
10
10
Edward Waldemar Pahala Tambunan
(1927–2006)
12 Juni 1978
13 Juni 1983
11
11
Kaharuddin Nasution
(1925–1990)
13 Juni 1983
13 Juni 1988
12
12
Raja Inal Siregar
(1938–2005)
13 Juni 1988
13 Juni 1993
13
13 Juni 1993
15 Juni 1998
14
13
Rizalnurdin.jpg Tengku Rizal Nurdin
(1948–2005)
15 Juni 1998
16 Juni 2003
15
16 Juni 2003
5 September 2005
16
[1][2][3]
Rudolf Pardede
Rudolf Pardede
(1942–)
5 September 2005
10 Maret 2006
[4]
14
10 Maret 2006
16 Juni 2008
[5]
15
Syamsul Arifin
(1952–)
16 Juni 2008
21 Maret 2011
17
[6][7]
Gatot Pujo Nugroho
Gatot Pujo Nugroho, 2013.jpg Gatot Pujo Nugroho
(1962–)
21 Maret 2011
14 Maret 2013
[8]
16
14 Maret 2013
16 Juni 2013
[9]
16 Juni 2013
4 Agustus 2015
18
[10][11]
Tengku Erry Nuradi
Foto-Gubsu-H.-T.-Erry-Nuradi.jpg Tengku Erry Nuradi
(1964–)
11 Agustus 2015
25 Mei 2016
[12][13][14]
17
25 Mei 2016
16 Juni 2018
Nurhajizah Marpaung
(2017–18)
R. Sabrina
(Pelaksana Harian)
16 Juni 2018
22 Juni 2018
[15][16]
Penjabat Gubernur Sumatra Utara Eko Subowo.jpg Eko Subowo
(Penjabat)
22 Juni 2018
5 September 2018
[17]
18
Edy Rahmayadi, Gubernur Sumatra Utara.jpg Edy Rahmayadi
(1961–)
5 September 2018
Sekiye
19
Musa Rajekshah

Referensi[sunting | besut sumber]

  1. "Wafat dalam kecelakaan Mandala Airlines", 6 September 2005.
  2. TON, , "Jasad Gubernur Sumut Rizal Nurdin Teridentifikasi", 5 September 2005.
  3. AIS, , "Presiden Yudhoyono Memimpin Pemakaman Rizal Nurdin", 6 September 2005.
  4. "The governor of Sumatera Utara, Rizal Nurdin, and his predecessor (1988-98), Raja Inal Siregar, die in a plane crash. Deputy Governor Rudolf Pardede is appointed acting governor", 1 September 2015.
  5. Ilham, Fajar, "Rudolf Pardede Resmi Gubernur Sumut", 10 Maret 2006.
  6. Anggadha, Arry, "Gubernur Syamsul Arifin Didakwa Korupsi", 14 Maret 2011.
  7. FJP, , "Gubernur Sumatera Utara Syamsul Arifin Resmi Dinonaktifkan", 23 Maret 2011.
  8. Cithakan:Citenews
  9. Muhardiansyah, Yan, "Gatot Pujo Nugroho dilantik jadi gubernur Sumut", 14 Maret 2013.
  10. Agustina, Dewi, "Gatot Pujo Nugroho Bakal Dua Kali Dilantik", 8 Maret 2013.
  11. SAM, , "Gatot Pujo Nugroho Bakal Tercatat di MURI", 1 April 2013.
  12. Dongoran, Akbar, "Besok Tengku Erry Resmi Gantikan Tugas Gatot Pujo Nugroho", 10 Agustus 2015.
  13. Gunawan, Apriadi, "Tengku Erry appointed as N. Sumatra acting governor", 11 Agustus 2015.
  14. GIR, , "Senin, Tengku Erry Mulai jadi Pelaksana Tugas Gubernur Sumut", 8 Agustus 2015.
  15. Purba, Stepanus, "Jabatan Erry Berakhir, Sekda Provinsi Sabrina Jadi Plh Gubernur Sumut", 18 Juni 2019.
  16. "Tragedi Danau Toba, Ini Imbauan Gubernur Sumatera Utara", 22 Juni 2019.
  17. Riva, , "Laksanakan Tugas Pertama Mendagri, Pj. Gubsu Tinjau Langsung Lokasi Tenggelamnya KM Sinar Bangun di Danau Toba", 23 Juni 2019.