Banjarparakan, Rawalo, Banyumas

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Banjarparakan
—  Desa  —
Negara  Indonesia
Propinsi Jawa Tengah
Kabupaten Banyumas
Kecamatan Rawalo
Kodepos 53173
Wewengkon -
Pedunung 5635
Kepadhetan -

Banjarparakan kuwe salah siji desa nang kecamatan Rawalo, Kabupaten Banyumas, Jawa Tengah, Indonesia.

Banjarparakan asale sekang loro ukara; BANJAR sing artine BENDUNGAN lan PARAKAN sing artine DESA. Ndeyan mau-maune jeneng kuwe disesuaikna karo kondisi geografise desa Banjarparakan sing pancen diubengi nang pirang-pirang kali. Nang sisi kulon berbatasan karo kali DARE, sisi kidul batase karo kali TAJUM lan nang sisi wetan batase karo kali SERAYU.

Nang desa Banjarparakan ana limang grumbul yakuwe Kedungwangkal, Jongkeng, Glinggang, Bayeman lan Banjar Waru.

Desa Banjarparakan kuwe salah siji lumbung pari gaga sing mung setaun sepisan ditandur nang awal musim udan. Seliyane kuwe, nang desa Banjarparakan uga akeh home industry keripik tempe lan seriping gedhang, ketela lan singkong.