Tradisi/Adat Istiadat Banyumasan

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Sebagei bagian suku Jawa, tradisi sing urip tur berkembang nang Banyumasan kuwe umume berakar sekang tradisi Jawa sing dipengaruhi dening ajaran agama Islam, Hindu karo Budha, ningen sebagian maning tradisine duwe ciri khas Banyumasan antarane:

Pakaian Adat/Tradisional Banyumasan[sunting | besut sumber]

Masyarakat Banyumasan uga duwe pakaian tradisional sing khas Banyumasan contone lancingan, bebed wala, pinjungan, iketan, nempean lan liyane sing biasa dienggo masyarakat umum. Pakaian Beskap (kanggo wong lanang) karo pakaian Nyamping (kanggo wong wadon) jaman ganu dienggo kalangan masyarakat tinentu, biasane kalangan priyayi ning siki mung dienggo kanggo acara-acara tinentu.

Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.

Ktegori : Bancakan arupo sego sak cukupe sayurane kluban kang di campur sambel klopo tradisi kang becik iki Solotigo, Kartasuro, Klaten lan sak panunggalane, iseh lumampah kanti. Dene maksud utowo tujuan ne nyuwun menyang sing gawe Urip mugo-mugo tansah kapa ringan Wilujeng Slamet Tentrem ayem karto Raharjo.