Adat Kalitanjung

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Adat Kalitanjung kiye salah siji adat Jawa Kejawen sing esih urip nganti siki utamane nang grumbul Kalitanjung, Desa Tambak Negara, Kecamatan Rawalo, Kabupaten Banyumas.

Penduduk nang grumbul Kalitanjung kiye esih nganut kejawen, conto kiyai kejawen pakeane wong lanang sing wis sepuh pakeane adat jawa kuno, angger kaum ibu pakaiane nyai. Nang Kalitanjung wonten Balemalang sing isine nyimpen benda beda pusaka.

Contoh liya angger ana warga sing meninggal dunia keton sing termasuk kyai karo sing dudu/urung dadi kyai.

Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.

mbalik ming Kecamatan Rawalo ; Tradisi/Adat Istiadat Banyumasan