Parembugan:Adat Kalitanjung

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Tambahan adat Kalitanjung[besut sumber]

Adat lan kebiasaan sing ora biasa nang kalitanjung anger bada ( Lebaran ) nang nggon liane biasane bar sholat ied langung salam-salaman tapi angger nang kalitanjung pas dina ke loro (2 Syawal) mbene pada keliling salam salaman, wong sing esih enom sungkem neng sing lewih tua, terutamane seng tes pada bali ngranto maring daerah liane. takbiran ana rong werna takbiran islam moderen ( muhamadiah lan NU )normal kaya umume nang indonesia ana uga takbiran kejawen wektune biasane sedina bar takbiran nasional mangkane salamane juga ngetutena sing kejawen kadang kadang angger lagi nas tahun malah salamane ditunda pirang dina.pas dina(1 syawal)bar sholat ied adate wong kali tanjung pada lunga maring kuburan ndongake seduluripun sing wis pada seda sawise maring kuburan pada gawe slamatansarining puasane wis rampung lan kanggo nyuwun keslamatan maring dumateng gusti ingkang maha kuasa kangge sing esih urip supaya tetep sehat lan diparingi riski ingkang kathahlan halal.

Salam[besut sumber]

Darso lare saking Tambaknegara Rawalo. salam kanggo wong kali tanjung saking silam bocah kali tanjung wetan putranipun bapak nawin kanggo sedulur sing nang jakarta

Pesen[besut sumber]

maturnuwun dumateng WIKIMEDIA METE-WIKI adat gerumbul kali tanjung dipun edaraken dumateng maca negari